Massive buslukninger giver Ditte problemer

Der er skåret markant ned på busserne i Glejbjerg, og det går både udover de unge og ældre.

Bus 144 er efterhånden blevet et sjældent syn i Glejbjerg i Vejen Kommune. Den har afgang mod Esbjerg én gang om morgenen og kommer til byen tre gange om eftermiddagen.

Før sommerferien gik der 26 busser til og fra Glejbjerg, nu går der fire, og i weekenden går der ingen.

quote

Det har helt klart gjort det med at komme i skole sværere i forhold til, at det tager længere tid, og at jeg skal køres til en anden by for at tage bussen.

Ditte Holst Hansen, Glejbjerg

De give udfordringer for 17-årige Ditte Holst Hansen, der går på gymnasiet i Esbjerg. Skal hun møde klokken 8, kan hun tage ene afgangen fra Glejbjerg. Men skal Ditte møde senere, må hun tage til Vejrup otte kilometer væk for så at kunne tage bussen i skole.

- Det har helt klart gjort det med at komme i skole sværere i forhold til, at det tager længere tid, og at jeg skal køres til en anden by for at tage bussen, siger Ditte Holst Hansen til TV SYD.

Nedskæringen betyder, at familien nu skal bruge mere tid på planlægning for at få det hele til at gå op. Nogen gange er det Dittes mor, der kører hende til Vejrup, andre gange må bedsteforældrene træde til.

Faldet i afgangen har også haft andre konsekvenser for Ditte Holst Hansen.

- Det har haft den betydning, at jeg ikke bare har kunnet besøge mine venner, når jeg har lyst. Og når de har planlagt noget, jeg gerne vil være med til, så kan jeg ikke, fordi der kun er den ene afgang om morgenen.

Når Ditte kan køre med sin far hjem fra skole i stedet for at tage bussen, kan hun spare en time.

Går også udover de ældre

quote

Vi har en del ældre mennesker, som benytter bussen, for eksempel når de skal til læge, det er blevet besværliggjort.

Henrik Winther, formand for Glejbjerg Lokalråd.

Det er ikke kun Ditte Holst Hansen og de andre unge menneskers liv, som busnedlæggelserne påvirker. Det fortæller Henrik Winther, der er formand for Glejbjerg Lokalråd.

- Vi har en del ældre mennesker, som benytter bussen, for eksempel når de skal til læge, det er blevet besværliggjort, så de skal have nogen til at køre sig. De bruger også bussen, når de skal på familiebesøg i Esbjerg og andre steder, siger han.

Han har efterspurgt at få en ekstra afgang fra Glejbjerg om formiddagen, men han har indtil videre fået afslag.

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

tvsyd.dk/kv17/kandidattest