Det går stærkt: Tredje unge ude af ægget

På under et døgn er tre ud af fem storkeæg klækket i reden i Smedager.

Det går lige nu stærkt i reden i Smedager. På under et døgn er der klækket tre æg, og tre storkeunger har nu set dagens lys.

Fredag aften klækkede hele to æg, hvor den tredje og seneste unge havde hakket sig fri af æggeskallerne kort efter klokken 23. Den første unge var ude af ægget fredag morgen klokken 4.28. 

Fredag aften ved 23-tiden har den tredje storkeunge hakket sig ud af ægget.
Fredag aften ved 23-tiden har den tredje storkeunge hakket sig ud af ægget.
Foto: TV SYD/Storkene.dk

Det er usædvanligt med så mange unger på så kort tid, da æggene, siden det første æg blev lagt den 9. april, er lagt med cirka halvandet døgns mellemrum.

- Det skyldes sandsynligvis en lidt ujævn start på rugningen frem til tredje lagte æg. Det positive er, at det giver tre omtrent lige store og ligeledes mobile storkeunger. Det knapt så gode er, at de efterfølgende og dermed mindste unger kan få det svært, siger Jess Frederiksen, der er formand hos Storkene.dk, på foreningens Facebookside.

De sidste to æg forventes at klække søndag og mandag eller tirsdag, hvis altså det går som normalt.

Storkemor skal have et navn

Det er Clyde, der er storkefaderen til ungerne, og en treårig tysk hunstork, med ringmærket 7T094, der er moderen. 

Men den tyske stork skal selvfølgelig ikke blot have et nummer, men et navn. Og det har du mulighed for at komme med forslag til, hvis du inden mandag den 17. maj klokken 9.00 sender dit bud og skriver en begrundelse for netop det navn. 

Mailen sendes til storke@tvsyd.dk.