Connie er tilbage fra vintertrækket

Hunstorken Connie, der de seneste tre sæsoner har ynglet i reden i Smedager, er netop landet efter en lang vinter et sted i Sydeuropa eller Afrika.

Så er Connie tilbage på tv-reden i Smedager. Hunstorken, der de seneste to sæsoner har ynglet på reden, landede torsdag klokken 10.50.

- Storkens meget hjemmevante adfærd med at bevæge sig rundt på engen, som om den kender den godt, og en flyvetur ned på gårdspladsen, overbeviste mig med det samme, om at det er Connie, siger Jess Frederiksen, der er formand i foreningen Storkene.dk, og fortsætter.

- Vi har selvfølgelig siden tjekket ringnummeret, og det bekræfter antagelsen.

Connie har i 2021 og 2022 ynglet med hanstorken Clyde på reden, og alle troede, at det også skulle ske i år.

Men - for der er et stor men. Clyde er godt nok ankommet til Danmark. Det skete den 5. marts. Men i weekenden forlod den Smedager og har slået sig ned i Jejsing nogle kilometer fra den vante rede. Og nu ser det ud til, at den dér har dannet par med en anden tysk hunstork.

Hvem vil danne par?

- Jeg tror, der skal meget til, før Clyde forlader reden i Jejsing og sin nye mage - også selvom der i weekenden var en del husspektakler, fordi Clyde godt nok ville parre med den tyske hunstork, men smed den ud efter hver parring. Men nu ser det ud som om, de har sluttet fred, hvor de søger føde sammen på engen og den slags, siger Jess Frederiksen og fortsætter:

- Et er helt sikkert. En hunstork får ikke lov at sidde længe på en rede uden mage. Så uanset hvad skal Connie nok få sig en mage - om det skulle blive Clyde eller en helt anden, det vil tiden vise.   

Hvad så når Annika og Alfred ankommer

Lige nu venter vi også på Annika og Alfred. Storkeparret der sidste år ynglede i Jejsing, hvor Clyde nu har slået sig ned. 

- Nå Annika og Alfred ankommer til Jejsing, vil der helt sikkert blive ballade. De opgiver ikke den rede uden kamp, spår storkeformanden.

Den 15 år gamle hunstork ynglede i mange år på  tv-reden i Smedager sammen med Tommy. Annika blev i 2020 jaget væk af Clyde og den daværende mage Bonnie efter hanstorken Tommys død.