Storke-tv er blevet til sæbeopera med partnerbytte og drama i flere reder

Der er drama i storkeland. Ifølge storkeforeningen tyder det på, at Clyde har skiftet lokalitet. Måske venter den på gamle Annika eller en ny partner. Og et tysk søskendepar laver 'ballade' i andre reder.

Lørdag formiddag fløj Clyde fra reden i Smedager. Det er der intet ikke unormalt i. 

Men efter timer uden Clyde i reden kom der besked til Storkene.dk om, at en stork uden ringmærke havde indtaget storkereden i Jejsing. Reden var ellers lige besøgt af et tysk søskendepar, der netop havde forsøgt sig som par i den rede, hvor Annika og Alfred ynglede sidste år. 

To tyske storkesøskende på reden i Jejsing. Det er amatørfotograf Lone Gabelgaard, som har været ude i weekenden og forevige de mange dramaer i rederne rundt omkring i Sønderjylland.
To tyske storkesøskende i reden i Jejsing.
Foto: Lone Gabelgaard

Forvirret? Så følg med her

Nu skal man som læser holde tungen lige i munden, da der er mange storkenavne, reder og teorier i spil. 

Lige kortvarigt troede alle, at det var den nu 15-årige hunstork Annika, der i mange år beboede tv-reden i Smedager, som var tilbage i Jejsing. Annika er nemlig, ligesom storken i reden, ikke ringmærket. 

Men noget var ifølge Jess Frederiksen galt. Den tyske hunstork forsøgte sig nemlig straks med tilnærmelser til storken uden ring. Og så kunne det ikke være Annika.

Clyde parrer tysk stork på reden i Jejsing.
Clyde parrer tysk stork på reden i Jejsing.
Foto: Eivor Rosenquist

- Det ville den ikke gøre, medmindre der er tale om en han. Og efter det er jeg af den overbevisning, at det er Clyde, der er fløjet til Jejsing-reden, siger formanden for storkeforeningen.

Clyde vil parre - men ikke lade hunnen være i reden

Den tyske hunstork og Clyde parrede sig, men hanstorken ville i weekenden ikke have, at hunnen opholdt sig i Jejsing-reden og jagede den væk. Natten til søndag tilbragte hunstorken i stedet på en lygtepæl i nærheden. 

Søndag morgen var der ifølge storkeforeningen dog tegn på tilnærmelser og mere forsoning mellem de to storke.

Clyde jager hunstork væk fra reden i Jejsing efter parring.
Clyde jager hunstork væk fra reden i Jejsing efter parring.
Foto: Eivor Rosenquist

- Hvis hanstorken uden ringmærke er Clyde, som vi formoder, det er, så kan vi meget vel komme til at skulle vænne os til nye storkepar i både Jejsing og Smedager, mener Jess Frederiksen. 

Hvis Annika ankommer til Jejsing om et par dage, og Clyde stadig er der, så kan de to meget vel danne par, hvis Clyde stadigvæk ikke vil acceptere den tyske hunstork. 

Og hvis Alfred kommer efterfølgende, kan den risikere at blive sendt på porten i Jejsing.

- Hvem ved? Måske vil den vende tilbage i Smedager. Og hvad så med Connie, Clydes mage de seneste par år? Vil den danne par med Anton? Eller overtager det tyske søskendestorkepar reden igen? Mulighederne er virkelig mange og spændende, siger en glad og smilende formand hos Storkene.dk.

Er det Clyde på reden i Jejsing?
Er det Clyde på reden i Jejsing?
Foto: Lone Gabelgaard

Er storke-tv i Smedager i fare?

Lige nu står reden tom i Smedager, og man kunne frygte, at det vil efterlade tv-reden uden storkepar sommeren over. Men det skal man ikke være bange for. Jess Frederiksen lover (næsten), at den nok skal blive beboet igen her i løbet af foråret.

- Altså, vi ved fra eksempel Tyskland, at storke kan forlade en rede i dagevis for så at vende tilbage igen. Og selvom Clyde skulle forblive på reden i Jejsing, så er jeg meget sikker på, at et nyt par vil slå sig ned i reden. Men hvem det bliver, det er det spændende.

Forvirret? Følg næste afsnit af storke-soap'en på TV SYDs onlinestreaming fra Smedager.