Sidste chance: Nyt storkepar i Smedager skal have navne - stem på dine favoritter

Nu kan du stemme på et af fem bud på nye navne til storkeparret i Smedager. Sidste frist for at stemme er onsdag den 10. juni kl. 10.00.

Tulli & Pan, Be & Sætter og Tyv & Knægt. Fantasien kender ingen grænser i de mere end 2.200 forslag til det nye storkepars navne, som TV SYD har modtaget i den forgangne uge.

Nu er det så op til TV SYDs seere at finde frem til navne til det nye storkepar, der med stor sandsynlighed vender retur til den sønderjyske rede i Smedager. 

I samarbejde med Storkene.dk har TV SYD blandt de mange forslag fra seerne fundet frem til de fem navnepar, som der nu skal stemmes om:

1. Bonnie & Clyde

2. Hans & Grethe

3. Søren & Mette

4. Ronja & Birk

5. Frederik & Mary

Sådan stemmer du på storkenes navne

Sådan stemmer du på navnet til de nye storke i Smedager.

Seerne har med deres mange forslag taget afsæt i eksempelvis tv-serien Matador og filmene med Olsen Banden, kongehuset og coronakrisen med forslag som Keld & Yvonne og Søren & Mette. 

Storkeparret, der for godt en måned siden nærmest fjendtligt overtog reden i Smedager fra Annika efter Tommys død, bliver på mandag den 8. juni officielt et par i storkeforstand efter fire uger i samme rede. 

Ingen af de to storke er ringmærket og derfor umulige at stedfæste. Storkeeksperterne fra Storkene.dk slår dog fast, at fuglene med stor sandsynlighed stammer fra enten Tyskland eller Holland, hvor bestanden de seneste år har været så enorme, at det ikke har været muligt at ringmærke de mange unger. Det sker normalt i fem ugers-alderen.

Historien bag navnene

 

Det har seerne tidligere døbt storkeungerne

Sådan stemmer du pr. sms

Med et velbegrundet håb om at de dukker op i reden igen næste år, får TV SYDs seere nu mulighed for at bestemme, hvad storkene skal hedde. 

Du kan nu stemme på et af fem forslag, som TV SYD har udvalgt blandt de mange indsendte bud.

Du kan sms-stemme frem til onsdag den 10. juni kl. 10.00. Det er kun muligt at stemme én gang pr. mobilnummer. Det er ud over almindelig sms-takst gratis at stemme.