Minkavlerformand både tilfreds og skuffet efter Mette Frederiksens pressemøde i dag

Formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, fulgte med i dagens pressemøde. Statsministeren fralægger sig ansvaret, er hans dom.

Fredag holdt statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde i kølvandet på offentliggørelsen af Minkkommisionens rapport, der kom ud torsdag.

Med på mødet var også sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Mattias Tesfaye (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fødevareminister Rasmus Prehn (S).

En af dem, der fulgte med i pressemødet, er formanden for de Danske Minkavlere, Tage Pedersen fra Hedensted. Han havde håbet på, at statsministeren selv ville have igangsat en advokatundersøgelse af sagen - det var dog ikke tilfældet.

quote

Det er netop i pressede situationer, at man skal sørge for at demokratiet virker

Tage Pedersen, Danske Minkavlere

Minkkommissionen forholder sig i sin beretning ikke til, om Mette Frederiksen har overtrådt ministeransvarsloven, og i den forbindelse har oppositionen krævet en uafhængig advokatundersøgelse, der tager stilling til dette spørgsmål.

- Hun skulle tage mere ansvar. Hun lavede fejl og burde selv have foreslået en advokatundersøgelse, lyder dommen fra Tage Pedersen.

Minkavler-formanden var dog tilfreds med, at Mette Frederiksen på egne og regeringens vegne gav en undskyldning. Derudover synes han dog ikke, at statsministeren og regeringen tager nok ansvar for de fejl, der blev begået tilbage i november 2020.

- Der står fem ministre på rad og række, som alle kommer med undskyldninger om, at de var pressede og skulle handle hurtigt. Det er netop i pressede situationer, at man skal sørge for at demokratiet virker. Hun fralægger sig ansvaret, siger Tage Pedersen.

I forbindelse med Minkkommissionens beretning kan 10 embedsmænd drages til ansvar i sagen. Det er dog stadig uvist, hvad der skal ske, men Mette Frederiksen oplyste på pressemødet, at man nu vil gennemgå kritikken af embedsmændene.

- Jeg håber, at der bliver rejst en sag og at de får en næse eller noget, der er værre, siger Tage Pedersen.