TV der bevæger dig

Herberger må sige nej til flere og flere hjemløse

Nye kontanthjælpsregler er ifølge de hjemløses landsorganisation med til at skabe et stort behov for flere pladser på de syd- og sønderjyske herberger.

Flere risikerer ifølge de hjemløses landsorganisation at miste deres hjem. Foto: Bjarke Ørsted/Scanpix

Selvom nye regler med kontanthjælpsloft og 225-timers regel først er trådt i kraft 1. oktober, så bekræfter Sand – De hjemløses Landsorganisation overfor TV SYD, at langt flere nu søger hjælp på herbergerne.

- Der vil komme et pres på herbergerne, for folk bliver sendt på gaden. For der er mangel på billigere boliger. Der bliver bygget nogle nu, men der går noget tid, før de står færdige, siger Steffen Jensen der er formand for Sand Sydvestjylland til TV SYD. 

Læs også Hjemløseformænd: Børnefamilierne er i panik

Flere herberger må ifølge Sand allerede nu afvise folk, fordi der ikke længere er pladser fri.

- Alle tre herberger i Sønderjylland (Aabenraa, Haderslev og Sønderborg og Tønder) er alle fuldt optaget. Det er uden tvivl grundet de nye kontanthjælpsregler, siger Martin T. Christensen, formand for Sand Sønderjylland til TV SYD.

Det er uden tvivl grundet de nye kontanthjælpsregler

Martin T. Christensen, formand Sand Sønderjylland

Ifølge Sand kommer der bl.a. mange opkald fra folk, der allerede har tag over hovedet,  men som er bekymrede for deres fremtid. I det område som Sand Sydvestjylland dækker, forventer formand Steffen Jensen, at mellem 200 og 300 personer bliver berørt på en måde, så de frygter, at de ikke kan blive boende i deres bolig.

Nogle af herbergerne vil nu at udvide, så de kan hjælpe flere. Bl.a. i Sønderborg forsøger de at finde flere pladser på Kirkens Korshærs herberg Alberta.

På Beskæftigelsesministeriet hjemmeside kan du læse mere om kontanthjælpsloftet og om, hvorfor politikerne mener, det er nødvendigt at indføre.