Covid-19-smitten eksploderer i Flensborg efter stor familiefest i Danmark

16 skoleklasser og mere end 400 mennesker i Flensborg er lige nu i karantæne efter stor familiefest i Danmark.

Covid-19-smitten har bredt sig eksplosivt i Flensborg by og Slesvig-Flensborg Amt efter en stor bryllupsfest den 11. september i Århus med en brudgom med følge fra Flensborg.

Lige nu er mere end 400 mennesker i Flensborg-området i karantæne og ved at blive testet for sygdommen.

Elever fra 14 forskellige skoleklasser er smittede, og i alt er 16 klasser lige nu sendt hjem i karantæne. Det oplyser pressetalsmand i Flensborg, Clemens Teschendorf, til TV SYD.

En kæmpe opgave

- Det er en kæmpe opgave for os at gå bagud i smittekæden og finde alle dem, der har haft kontakt efter en stor familiefest i Danmark den 11. september, hvor der deltog minimum 25 mennesker fra Flensborg-området. Det var først 11 dage efter festen i Danmark, at vi fik kontakt med den første smittede person her. Det viser sig, at der deltog mange familier med skolebørn, siger pressetalsmanden.

- I Flensborg går skolerne på efterårsferie på fredag, og det er meget vigtigt for os at få de smittede identificeret inden da, så de ikke bringer smitten videre i ferien, siger Clemens Teschendorf.

quote

Det her viser bare, hvor stor en negativ effekt sådan en fest kan have. Det er vigtigt at fejre, men det er måske ikke det rette tidspunkt, når man ser, at det kan påvirke en hel by.<br /> 

Clemens Teschendorf, pressetalsmand, Flensborg.

Over risikogrænsen

I løbet af de sidste syv dage er der onsdag konstateret 22 smittede personer i Flensborg by.  Det bringer byen cirka halvvejs op til den tyske risikogrænse på 50 smittede pr. 100.000 indbyggere. 

Tallet ventes at stige, når svarene fra de mere end 400 testede indløber - formentlig allerede fra torsdag. 

Krydses risikogrænsen på 50 smittede pr. 100.000 indbyggere, kan det få betydning for indbyggernes rejseaktiviteter til andre tyske delstater og andre lande, ligesom Flensborg by risikerer at komme på det danske udenrigsministeriums liste over områder, hvortil rejser frarådes.

- Det her viser bare, hvor stor en negativ effekt sådan en fest kan have. Det er vigtigt at fejre, men det er måske ikke det rette tidspunkt, når man ser, at det kan påvirke en hel by, siger Clemens Teschendorf, pressetalsmand i Flensborg by.

Flensborg har siden marts haft i alt 114 konstaterede coronatilfælde.