Lyt til Caterinas egen sang om genforeningen

En mor, der er historiker, kombineret med en opgave på musikskolen - det resulterede i sød musik om genforeningen for 17-årige Caterina Micalizio. Hør hendes nye sang her i artiklen.

- Vi sad til sangundervisning, hvor vi prøvede at finde på et eller andet, men det gik ikke. Jeg var ikke i humør til det. Da jeg kom hjem, fortalte jeg min mor om den her opgave, fortæller Caterina Micalizios.

Det blev startskuddet til en helt ny sang om genforeningen.

Det blev hjulpet godt på vej af, at hendes mor er historiker. Det var hende, der tog emnet genforeningen op.

- Vi sad til midnat og talte om genforeningen. Mens hun sad og snakkede, skrev jeg melodi og tekst, fortæller sangskriveren.

Meget af det der blev fortalt den aften, var nyt og overraskende for den unge musiker.

- Jeg havde slet ikke forstået, at der var så mange rørende historier. Det kom meget bag på mig, siger hun.

Forældre fra Italien og Korea

Caterina Micalizios far er født på Sicilien og moderen i Korea. I øjeblikket befinder hun sig et uddannelsesmæssigt tomrum, men himlen har ikke noget tag.

- Min plan er at komme på MGK (Musikalsk Grundkursus) her i Kolding. Derefter vil jeg gerne på konservatoriet i København. Derefter vil jeg gerne udgive min egen musik, fortæller hun.

Her til aften skal hun fremføre sin sang for et stort publikum i Tønder til TV SYDs eget Genforeningen LIVE

- Jeg synes det er mega fedt, at jeg kan få lov at synge den her sang til nogle af dem, der vil blive rørt af den. Det har været en del af deres historie, emnet er en kerne i deres familie. Jeg havde slet ikke forventet, at den her sang skulle nå ud til flere mennesker end min familie og få andre. Jeg er meget beæret over at få lov til at synge den, fortæller Caterina Micalizios.