Schackenborg Musikfest vender tilbage

Schackenborg Musikfest slår atter dørene op for publikum i 2022, hvor op mod 1.200 personer forventes at deltage.

Nicolas Altstaedt, Alexander Lonquich og Mojca Erdmann. 

Det er tre ud af flere artister, som besøger Schackenborg Musikfest den 11. til 14. august, der torsdag har offentliggjort deres fulde program. 

På programmet er der blandt andet en hel aften, hvor man spiller de komplette sonater fra Beethoven på cello og klaver. Her vil den tysk-franske klassiske cellist Nicolas Altstaedt og   den tyske pianist Alexander Lonquich spille.

- Vi hiver ud efter de tyske solister og så håndplukker vi også gerne kunsterne, der spiller sammen med danske solister, fortæller Martin Qvist Hansen, der er kunstnerisk leder og medgrundlægger af musikfesten. 

Dansk-tysk forbindelse

- Der er mange dansk-tyske komponister, der spiller godt sammen, og vores forbindelser til det tyske passer også ret godt med, at geografisk ligger et stenkast fra grænsen, fortæller Martin Qvist Hansen. 

Sidste år havde musikfesten tre koncerter, men i år er der flere koncerter. 2022-udgaven byder på 6 koncerter, 13 komponister og 14 kunstnere.

- Vi har et meget varieret program i år med forskellige nedslagspunkter. Derudover holder vi også koncerter i Møgeltønder Kirke for første gang, og netop kirken har det helt rigtige udtryk, fortæller Martin Qvist Hansen, der samtidig også garanterer, at det nye spillested ikke kommer til at gå ud over kvaliteten af musikken.

Der forventes op mod 1.200 personer, og Schackenborg Musikfest finder sted 11. til 14. august.

Fra 1993 til 2014 var Schackenborg hjem for Prins Joachim og hans familie.
Fra 1993 til 2014 var Schackenborg hjem for Prins Joachim og hans familie.
Foto: Visit Rømø og Tønder