TV der bevæger dig

COVID-19

Tysk coronaudbrud sender sønderjyske slagteriarbejdere hjem

Tysk coronaudbrud stopper midlertidigt Danish Crowns slagtning af søer i Skærbæk.

Slagtningen af svin på Danish Crowns slagteri i Skærbæk indstilles midlertidigt på grund af corona. Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

80 slagterimedarbejdere på Danish Crowns slagteri i Skærbæk ved lige nu ikke, om de kan møde på job i næste uge.

Normalt sender slagteriet halve sokroppe til den tyske fabrik Westcrown, men aftageren er blevet lukket for en periode grundet et større coronaudbrud blandt 90 medarbejdere. 

Derfor indstiller Danish Crown slagtningen af søer i morgen, hvor de 80 medarbejdere er blevet bedt om at blive hjemme. Torsdag og fredag var alligevel fridage på grund af Kristi Himmelfart, og det er endnu for tidligt at sige, om der kan slagtes i næste uge, fortæller Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, til TV SYD.

Læs også Danish Crown fyrer: Millioner af grise bliver kørt ud af landet

- Vi håber på det bedste, men vi er nødt til at finde ud af, hvordan situationen udvikler sig i Tyskland. Vi kan måske også sælge de her halve sokroppe andre steder. Men lige nu har vi ikke et overblik, og det kommer vi først til at have sidst på ugen, siger Jens Hansen.

Hos Fødevareforbundet NNF, som organiserer slagterimedarbejderne i Skærbæk, forsøger man lige nu at finde en løsning, så medarbejderne ikke bliver økonomisk ramt af hjemsendelsen. NNFs næstformand, Jim Jensen, opfordrer samtidig Danish Crown til at finde en anden aftager til kødet i en fart.

- Når man ensidigt har satset på, at en enkelt fabrik kan aftage kødet, så gør man sig selv sårbar. Men hvis man finder en anden måde at afsætte sit kød eller køre kødet på frost, så kan man komme hurtigt i gang igen, siger Jim Jensen.

- For mig at se viser det, hvilket skrøbeligt fundament Danish Crown arbejder med her. De bliver nødt til at finde en løsning, så de kan få afsat kødet et andet sted. For smitten i Tyskland er ikke noget, som forsvinder over natten, siger han.

 

Mest sete på tvsyd.dk