Venstres borgmester-kandidat efter splittelse af partiet: Nu er banen kridtet op

Martin Iversen, der er Venstres borgmesterkandidat til kommunalvalget i Tønder Kommune, er ærgerlig over, at byrådsgruppen nu splittes - men glæder sig over afklaringen.

Onsdag formiddag meddelte nuværende borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen, på et pressemøde, at han forlader Venstre og sammen med fem andre medlemmer af Venstres byrådsgruppe nu repræsenterer det nydannede parti Tønder Listen i byrådet.

- Det er ærgerligt - men også en forløsning på den strid, som længe har ulmet i Venstres byrådsgruppe. Nu er banen kridtet op for den politiske kamp frem mod kommunalvalget i 2021, siger Martin Iversen i sin første kommentar til dagens udmelding fra Henrik Frandsen.

I juni blev Martin Iversen valgt som Venstres spidskandidat til kommunalvalget i 2021 foran den siddende borgmester Henrik Frandsen. Iversen sejrede med 305 stemmer mod 286 til Frandsen. 

Siden har det ene byrådsmedlem efter det andet hen over sommeren proklameret, at de ikke genopstiller for Venstre ved næste års kommunalvalg.

Lidt før end forventet

Derfor var det heller ikke uventet for Martin Iversen, at Henrik Frandsen ville lave sin egen liste.

- Det kom måske lidt før end forventet. På mange måder løsner det op for, at Venstres nu reducerede byrådsgruppe kan komme til at diskutere politik og visioner for udviklingen af hele Tønder Kommune, vurderer Martin Iversen.

Han ser også frem til at kunne deltage i byrådsgruppens møder fremover, hvad Henrik Frandsen har modsat sig så længe, at han sad som borgmester for Venstre.

Martin Iversen er bevidst om, at splittelsen i Venstre kan få stor betydning for, hvem der bliver Tønders borgmester efter valget  Han er klar over, at det efter al sandsynlighed kræver hjælp fra andre partier, når borgmesteren skal findes.

- Nu vil jeg forsøge at skabe et bredt samarbejde, hvor vi ser på tingene nede fra og op. Jeg er optimistisk og vil lytte til alle gode røster, så vi kan få udviklet hele Tønder Kommune på en god måde fremover, siger Martin Iversen.