TV der bevæger dig

Hoteldirektør: Helikopterplads kan ikke placeres dårligere

Argumenterne går i stik modsatte retninger i spørgsmålet om en helikopterlandingsplads på Rømø. Tirsdag er der borgermøde om sagen.

01:14

Hoteldirektør Therese Thøgersen frygter at en helikopterlandingsplads går ud over turismen på Rømø. Video: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD.

Hoteldirektør Therese Thøgersen frygter at en helikopterlandingsplads går ud over turismen på Rømø. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

1 af 2

Lørdag gennemførte Tønder Kommune prøveflyvninger, for at give et indtryk af støjniveauet ved helikopterflyvninger til og fra en flyveplads ved Rimmevej på Rømø.

Men holdningerne deler det ø-samfundet. Derfor er der tirsdag borgermøde på Rømø.

Den kan simpelthen ikke placeres dårligere.

Therese Thøgersen, direktør, Hotel Kommandørgården, Rømø

På den ene side står de grupper der mener, at helikopterlandingspladsen skaber vækst på øen.

- Der vil være mulighed for at tiltrække yderligere virksomhedsaktivitet og medarbejdere. Så der er en hel række fordele, der er meget konkrete – også lokalt for Rømø, siger bestyrelsesformand for Rømø Havn, Thomas Ørting Jørgensen, til TV SYD.

Der vil være mulighed for at tiltrække yderligere virksomhedsaktivitet og medarbejdere.

Thomas Ørting Jørgensen, bestyrelsesformand, Rømø Havn

På den anden side står de borgere der mener, at helikopterlandingspladsen vil skade turismen.

- Det passer overhovedet ikke med markedsføringen af vores turistprodukter. Vi sælger en unik strand, som er en af de bredeste og smukkeste i Europa, med ro og fred ved Vesterhavet, forklarer Therese Thøgersen, der er direktør på Hotel Kommandørgården på Rømø.

En helikopterlandingsplads kan skabe ekstra offshore-arbejdspladser på Rømø - mener formanden for Rømø Havn. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

På Rømø Havn mener de at helikopterpladsen kan lokke flere servicevirksomheder til offshoreindustrien til øen. Omvendt frygter hoteldirektøren, at landingspladsen kan gå ud over blandt andet den støt stigende hesteturisme.

- Den må ligge et andet sted, for eksempel på fastlandet, hvor den ikke generer så mange mennesker. Den kan simpelthen ikke placeres dårligere. De arbejdspladser man kan vinde, dem taber man på andre områder, slutter Therese Thøgersen. 

Læs også Helikopterstøj over Rømø skal testes og måles lørdag

Efter tirsdagens borgermøde vil forslaget om helikopterlandingspladsen på Rømø blive sendt i høring.