Campingplads få meter fra Tour-etape måtte udvide og lave særlig regel efter telefonstorm

Allerede to timer efter at Tour de France-ruten blev offentliggjort for 29 måneder siden, ringede de første gæster for at bestille en plads.

Telefonen har næsten lige ringet på Sønderballe Strand Camping - og nu ringer den igen. Det er endnu en forespørgsel om ledige pladser.

- Men der er ikke noget at gøre, alt er for længst booket, lyder det fra campingmutter Camilla Hansen.

Campingpladsen ligger blot 150 meter fra foden af den tredje bjergspurt ved Cote de Genner Strand, og det fik allerede de første gæster til at bestille en plads samme dag, som ruten blev offentliggjort tilbage i februar 2020.

Et hot spot

Genner Strand er af de fleste cykeleksperter blevet anbefalet som et af de bedste steder at være, når 3. etape kommer forbi.

quote

Vi kunne sagtens have haft dobbelt så mange gæster, min mand siger det tredobbelte

Camilla Hansen, campingmutter.

- Vi har totalt udsolgt. Det har vi haft i flere måneder, og de, der bookede i 2020, har beholdt deres pladser, selvom løbet blev aflyst i 2021 på grund af corona, fortæller Camilla Hansen.

Langt flere gæster

Sønderballe Strand Camping har 200 pladser, men ved at inddrage et ekstra område er der nu 210 pladser, og det tal kunne være langt højere, hvis der var plads.

- Vi kunne sagtens have haft dobbelt så mange gæster, min mand siger det tredobbelte. 

- Vi har også droppet vores venteliste. Den var blevet så lang, at det gav ikke nogen mening længere. Samtidig har vi sagt til alle, at de minimum skal booke fire nætter, siger Camilla Hansen.

Campingpladsen ligger kun få meter fra vejen, hvor rytterne kører forbi.
Campingpladsen ligger kun få meter fra vejen, hvor rytterne kører forbi.
Foto: Camilla Hansen

Travlhed og armbånd

Her få dage før det kulminerer på søndag, er der travlt med at få det hele klar til campinggæsterne, og der er sørget for ekstra hjælp udefra.

- Normalt er det kun min mand og mig, der passer campingpladsen. Men vi har fået familie og venner til at hjælpe, så vi er en 20 stykker.

- Det er lidt hektisk nu, men vi glæder os til på søndag, fortæller hun.

Tour de France-gæster fra hele landet har booket plads i Sønderballe, men også en del af de faste campister har valgt at forlænge deres ophold for at være med til cykelfesten.

- Vi har besluttet, at alle vore gæster skal have armbånd på. På den måde kan vi give dem den bedste oplevelse, mens de er hos os, fortæller Camilla Hansen.