Tidligere cykelrytter Rolf Sørensen sender løftet pegefinger til Tour de France-publikum

Det bliver en oplevelse af de helt store, når Tour de France besøger regionen. Det lover TV 2-kommentator Rolf Sørensen, der samtidig løfter en lille pegefinger overfor publikum

Den tidligere professionelle cykelrytter Rolf Sørensen har gennem sin lange karriere deltaget i masser af løb, og han følger fortsat med i alle de cykelløb, han kan komme i nærheden af.

quote

- Det sker jo af og til, at folk bliver kørt ned derude. Derfor skal man være forsigtig.

Rolf Sørensen, Cykelkommentator, TV2

- I dag skal jeg se fire cykelløb, der er blandt andet nogle løb i Belgien, fortæller han på vej ind i studiet hos TV2 Sporten, hvor han lige nu forbereder sig til årets Tour de France.

Det går rigtig stærkt

Men de mange år i cykelsporten får også Danmarks mest vindende cykelrytter til at advare de mange danske tilskuere, som forventes at stå langs ruten hele vejen fra starten i Vejle og til målet i Sønderborg.

For det går stærk. Rigtig stærkt når rytterne kommer susende forbi.

For at klæde tilskuerne godt på har Rolf Sørensen lavet 5 gode råd, som han opfordrer alle til at følge, når de skal ud og se verdens største cykelløb.

  1. Pas på mobiltelefoner. Rytterne kommer hurtigere end du tror.
  2. Pas på med skilte og bannere. Ikke ud på vejen med dem. De kan være svære at undvige.
  3. Hold øje med løse hunde og hold ikke mindst øje med små børn.
  4. Planlæg din rejse. På den måde sikrer du, at du nemmest og hurtigst kan komme til cykelløbet og hjem igen.
  5. Spørg de frivillige og ret dig efter deres anvisninger. De er der for at hjælpe og give alle en god oplevelse.

- Det sker jo af og til, at folk bliver kørt ned derude. Derfor skal man være forsigtig. Især når de motorcykler, der kommer lige før rytterne, suser forbi med 130 kilometer i tiden, advarer Rolf Sørensen.


Spørg de frivillige

Hvis du er i tvivl om noget, er det også en god ide at henvende sig til en af de mange frivillige ude på ruten. De er lette at kende på deres røde t-shirt, hat og gule refleksvest.

 - Lyt til dem. De er superguidede folk og ved, hvad det handler om, og de har fået nøje instrukser af franskmændene, som er eksperter i det her, siger Rolf Sørensen.

Du kan læse alt om trafikken og planlægge din tur via dette link:

Men med de her enkle råd så er der til gengæld også nærmest garanti for en fest derude ved ruten. Det lover Rolf Sørensen.

- Det bliver kæmpestort for tilskuerne at se rytterne, reklamekaravanen, helikopterne. Det bliver en fest og tag endelig mad og øl med ud på ruten. Det er sjovt at være derude. 

Hvornår sker det 

Løbets 3. etape begynder i Vejle søndag den 3. juli. Klokken 11.05 kører den store reklamekaravane afsted, og klokken 13.05 er det rytternes tur.

Helt afhængigt af hvor hurtigt rytterne kører, forventes det, at de når i mål i Sønderborg mellem klokken 17.12 og 17.35.