Syd- og Sønderjysk Tour-etape: - Ingen dokumentation for, at det vil være en overskudsforretning

Når cykelryttere kører tredje etape af Tour de France fra Vejle til Sønderborg 3. juli, bliver det nok uden mærkbar økonomisk gevinst.

3. juli cykler årets Tour de France-ryttere 182,2 kilometer gennem Syd- og Sønderjylland. Der er lagt op til stor folkefest med rødprikkede huse, malede kornsiloer og gule farver, men etapen medfører næppe en mærkbar økonomisk gevinst.

Det skriver Jyllands-Posten, som har talt med forskere, der har undersøgt den økonomiske udvikling i tidligere værtsbyer.

En god forretning, kaldte Rasmus Jarlov (K) det i sin tid som erhvervsminister. Et kæmpe plus på kontoen, når hoteller og restauranters øgede indtægter tages med i regnskabet, sagde overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (S).

Rasmus K. Storm, som er analyse- og forskningschef i Idrættens Analyseinstitut, medgiver, at turisterne formentlig vil kunne mærkes i pengepungen hos enkelte taxachauffører og hoteller.

- Men på nationalt plan er der ikke nogen dokumentation for, at det vil være en overskudsforretning, siger han til avisen.

Tour de France i Syd- og Sønderjylland

I Syd- og Sønderjylland cykler årets Tour de France-ryttere 182,2 kilometer på 3. etape.

Ruten begynder i Vejle Kommune og går gennem Kolding, Haderslev og Aabenraa kommuner, før rytterne slutter i Sønderborg Kommune med opløb på Augustenborg Landevej.

Rytterne cykler omkring 50 kilometer af ruten i Vejle og Kolding kommuner, mens de i de resterende tre kommuner cykler omkring 30 kilometer.

Årets Tour de France i Danmark begynder 1. juli i København efterfulgt af 2. etape fra Roskilde til Nyborg.

Kilde: letourcph.dk


Branding af Danmark

Sophie Hæstorp Andersen mener stadig, at det er godt for det lokale erhvervsliv at få Tour de France til Danmark. Det handler om mere end kroner og øre, siger hun.

- Det er en del af vores dna som moderne, grøn storby, at vi tiltrækker store internationale begivenheder som Tour de France, fordi det er med til at brande både København og Danmark, siger hun til Jyllands-Posten.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har over for Jyllands-Posten ikke villet forholde sig til forskernes konklusion.

På tværs af stat, kommuner og forskellige eventforeninger lægger Danmark mange millioner kroner i at afholde Tour de France på dansk jord.

Erhvervsministeriet må hoste op med 13,7 millioner kroner. København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg Kommune har samlet budgetteret med 55 millioner kroner.

Kommunerne har til sammen desuden økonomiske forpligtelser, der kræver et budget på 56,4 millioner kroner.

Trods de mange millioner, der postes i den store cykelbegivenhed, er der mange, der glæder sig til at kunne byde løbet velkommen. Blandt andet de motorcykelbetjente, der skal ledsage rytterne på etapen