TV der bevæger dig

Baltic Pipe: Nu trækkes gasledning under Lillebælt

Arbejdet med at trække en fire kilometer gasledning på tværs af Lillebælt er gået i gang.

Gasledningen Baltic Pipe er ved at blive gjort klar til at krydse Lillebælt ved Gl. Ålbo syd for Kolding. Foto: Ole Holbech

I samarbejde med TV 2/Fyn

I løbet af de kommende måneder krydser gasledningen Baltic Pipe de fire kilometer på tværs af Lillebælt. Gasledningen blive samlet på den jyske side af Lillebælt og bliver så trukket til den fynske side med et kraftigt spil ved Middelfart.

Gasledningen bliver i disse dage svejset sammen ved Gl. Ålbo øst for Kolding. Den bliver så trukket ud i Lillebælt syd om Fænø og på land ved Skrillinge strand på Fyn.

Læs også Kæmpe gasledning tværs over Jylland

- Gasrørene blive samlet i sektioner på 700 meters længde, som så igen bliver samlet med endnu et stykke på 700 meter på vej ud i Lillebælt, fortæller projektleder Andreas Gjendal fra Energinet i en video udsendt af Energinet.

Ude i Lillebælt er et fartøj med gravemaskine i gang med at lave den rende i de lavere dele af Lillebælt, som gasledningen skal lægges i. Senere kommer et andet fartøj, som skal suge en rede fri på den dybere del af Lillebælt. Lillebælt er omkring 80 meter dybt ud for Gl. Ålbo.

Arbejder forventes afsluttet hen på efteråret.

Mest sete på tvsyd.dk