Sjællændere prøver rutsjebaner i Nordjylland: Et sted for børn og barnlige sjæle

Hen over sommeren har TV2-regionerne indgået et tværregionalt samarbejde, hvor regionerne udforsker hinandens sendeområder. Journalist Emilie Grav fra TV2 ØST udforsker det nordjyske, hvor Fårup Sommerland er et must at besøge.

- Først skal vi et smut ned til Lynet. Så videre til Hvirvelvinden. Så skal vi prøve årets nye forlystelse, Skovturen, og så tager vi videre til Saven og Orkanen!

Sådan lyder 12-årige Oskar Linnemann Prehns hæsblæsende planer for første del af vores besøg i Fårup Sommerland.

Den unge herre ved, hvad der er værd at vide om sommerparken. Han kender Fårup Sommerland bedre end sin egen bukselomme, og derfor er det ham, der guider os rundt. Og allerede efter første stop, er jeg blæst godt og grundigt omkuld.

Sommer i Danmark

Hvirvelvinden er en af 60 forlystelser i Fårup Sommerland.
Hvirvelvinden er en af 60 forlystelser i Fårup Sommerland.
Foto: TV2 ØST

Lynet er et monster af en rutsjebane.

- Først bliver vi skudt afsted med en acceleration, der når 80 km/t på bare to sekunder, og så kommer vi op i 20 meters højde, forklarer Oskar Linnemann Prehn, der unægtelig må være verdens største Fårup-fan.

Fra 20 meters højde burde man kunne nyde udsigten over parken. Men jeg tænker ikke en eneste tanke, mens vi er undervejs. Jeg skriger bare. Uafbrudt. Indtil turen er ovre. Og da vognen igen holder stille, kan jeg konstatere:

Shit, det var sindssygt. Sindssygt fedt!

Blomster, badeland og barnlig begejstring

I syv timer styrter vi rundt i Fårup Sommerland. Vi har travlt, for vi vil gerne nå at prøve så meget, som muligt. Men vi kan ikke undgå at bemærke, hvor hyggeligt der er omkring os.

Hver forlystelse er tematiseret, og omgivelserne omkring den er indrettet efter det givne tema – ved Lynet ryger det eksempelvis ud fra bygningen, som om et lyn netop slået ned i bygningen. Og når vi ikke står ved en tematiseret forlystelse, synes temaet generelt at være “hyggelig blomsterpark”.

Efter fire timer med rutsje-, sving- og snurreture rykker vi videre til badelandet. Hvor end vi kigger hen, snor en ny vandrutsjebane sig, og vores eneste udfordring er, at vi skal beslutte, hvad vi helst vil prøve først.

Fårup Sommerland

Journalist Emilie Grav prøver Vandkanonen i parkens badeland. Hun beskriver det som flere meters frit fald, to loops og et 10.3 sekunder langt skrig, inden hun lander i bassinet for foden af rutsjebanen.
Journalist Emilie Grav prøver Vandkanonen i parkens badeland. Hun beskriver det som flere meters frit fald, to loops og et 10.3 sekunder langt skrig, inden hun lander i bassinet for foden af rutsjebanen. ...
Foto: TV2 ØST

Yderligere to timer flyver afsted, inden vi får set os om. Og vi bliver enige om at slutte af med en tur i Vandkanonen:

Jeg kravler ind i en form for rør - højt oppe over badelandet.

- Er du klar?, spørger medarbejderen ved vandrutsjebanen mig om. Jeg svarer nej.

- Det bliver du, griner hun til mig, og så forsvinder gulvet under mig.

Efter flere meters frit fald, to loops og et 10.3 sekunder langt skrig lander jeg i bassinet for foden af rutsjebanen.

Hvis Fårup Sommerland er for børn, vil jeg aldrig blive voksen!