Det kan du opleve på det nye Tirpitz

I dag blev det længe ventede Tirpitz indviet af kongelige og andre prominente personer. I morgen og tiden frem kan du besøge det allerede berømte musesum.

Når røgen fra kongerøgelse og berømtheder i dag har lagt sig på Tirpitz i Blåvand, vil museet fra være åbent for alle interesserede besøgende fra fredag morgen.

Ud over at kunne nyde Tirpitzs berømte arkitektur tegnet af Bjarke Ingels (BIG), og som regnes som en af verdens førende arkitkter, indeholder museet tre permanente udstillinger.

Udstillingen 'Den skjulte vestkyst' er en tidsrejse i Vestjyllands 20.000 år lange historie fortalt gennem 14 overraskende fortællinger. 

'En hær af beton' formidler historier fra 2. verdenskrig og de mange historier, der gemmer sig langs den jyske vestkyst med de mange bunkere bygget af tyskerne. 

Tirpitz på åbningsdagen
Tirpitz på åbningsdagen

'Havets guld' skal give besøgende indblik i tilblivelsen af rav, og udstillingen har nogle af de flotte ravfund i Danmark. Fra de ældste stenalderamuletter til de nyeste mesterværker i rav. 

Tirpitz på åbningsdagen
Tirpitz på åbningsdagen

Fra næste år vil der desuden løbende være en særudstilling udover de tre permanente.

Den oprindelige kanonfæstning Tirpitz er en del af det nye museumskompleks i Blåvand.

Det var tyskerne, som begyndte at bygge fæstningen i 1944 med det formål at beskytte vestkysten og Esbjerg Havn, men den nåede ikke at blive færdig under krigen.