Millionærrådgiver: Sådan håndterer man 750 millioner

Hvad skal man gøre, når man vinder millioner i Lotto? Det giver millionærrådgiver ved Danske Spil et par råd til.

Det er ikke hver dag, man vinder 759.318.630 kroner i Lotto. Faktisk er det aldrig nogensinde sket før i Danmark, og at det så skulle ske med en kupon købt i Meny i Blåvand blev mandagens store samtaleemne.

- Det har været stort. Og jeg tør slet ikke tænke på, hvad der er gået gennem hovedet på vinderen, siger Lise Hansen, der ejer Lises Bar, som ligger lige over for Meny.

quote

Han skal tage den med ro og lade tingene bundfælde sig, for det kan godt være meget overvældende

John Ladekarl, millionærrådgiver, Danske Spil

- Vedkommende må da være en glad mand eller kvinde, siger Michael Thomsen, der er maskintekniker i Odense og på sommerbesøg i byen.

Hvis man vinder i et godkendt spil eller lotteri, som Eurojackpot er, så betaler man ikke skat af gevinsten. Der er fratrukket en afgift på 15 procent, når gevinsten bliver udbetalt.

Tre råd fra millionærrådgiveren

Håndtering af millionerne

Når man vinder mere end 1,5 million kroner, tilbyder Danske Spil en millionærrådgiver, som kan være behjælpelig med vejledning. Én af de rådgivere er John Ladekarl.

Hvordan griber I opgaven an, når en dansker vinder over 750 millioner kroner?

- Vi har en struktureret plan som altid uanset beløbets størrelse. Alle får et overordnet økonomieftersyn, så man kan rådgive folk ordentligt. Men med så mange penge så er det næsten ligegyldigt, hvad udgangspunktet er.

Hvordan reagerer vinderne typisk, når de får sådan et opkald?

- Der er rigtig mange forskellige reaktioner. Mange siger, at de ikke sover en uge efter, fordi det skal bundfælde sig. Danske Spil har en ordning, hvor de tilbyder udbetaling af et acontobeløb på 200.000 kroner, som udbetales kort efter, at kuponen er verificeret.

Hvor længe følger I vinderne?

- Vi har kun det ene møde mellem vinderen og millionærrådgiveren. Så får de altid mit telefonnummer, så de kan ringe bagefter, hvis de vil. Men der er ikke nogen konkret opfølgning. 

Hvad er næste skridt så for den nye millionær?

- Han skal tage den med ro og lade tingene bundfælde sig, for det kan godt være meget overvældende. 

De ti største gevinster i Danmark