TV der bevæger dig

Privathospital Varde lukker efter fem år med underskud

Igennem fem år har Privathospitalet Varde kørt med underskud. Derfor forventer hospitalet at lukke til april i år.

Arkivfoto.

13 ansatte på Privathospitalet i Varde må regne med at modtage en opsigelse inden april måned i år. Privathospitalet er nemlig nødt til at dreje nøglen om, efter at det i fem år har kørt med underskud på grund af faldende patienttal.

- Personalet er naturligvis ked af det, men når det så er sagt, så har det ikke været nogen hemmelighed, at vi har haft økonomiske problemer, siger Peter Steen Hansen, overlæge på Privathospital Varde til TV SYD.

Personalet er naturligvis ked af det

Peter Steen Hansen, overlæge på Privathospital Varde

 

Det er især Hospitalets hjerteafdeling, der har oplevet et markant fald i antallet af patienter. Omkring år 2010 havde hospitalet 300 årlige bypassoperationer, men det tal har de seneste år ligget på omkring 50 operationer. 

- Jeg er også selv ked af, at vi ikke kan fortsætte, men vi har prøvet rigtig længe at vende skuden, siger Peter Steen Hansen.

Læs også Privathospital gør hjertelæger ledige

Hjertepatienter bliver flyttet til Privathospitalet Mølholm

Når hospitalet gennemfører den forventede lukningen til april, vil alle hospitalets hjertepatienter blive flyttet til Privathospitalet Mølholm i Vejle. Det betyder, at Peter Steen Hansen og fire andre ansatte vil flytte med til Privathospitalet Mølholm sammen med patienterne.

Jeg er også selv ked af, at vi ikke kan fortsætte, men vi har prøvet rigtig længe at vende skuden

Peter Steen Hansen, overlæge på Privathospital Varde

- I praksis kopierer vi hjertecenteret i Varde til Mølholm, og derfor tager vi også personalet fra vores operationshold med, siger Peter Steen Hansen, der samtidig understreger, at patienterne ikke vil mærke forskel ud over, at de bliver flyttet til Vejle.

Betingelserne for Privathospitalet har længe været turbulente idet Sundhedsstyrelsen i 2007 afgjorde, at hjertecentret ikke længere måtte modtage offentlige patienter, hvilket medførte nogle problemer - og i 2010 var hjertecentret lukningstruet på grund af manglende tilgang af offentlige patienter.

Læs også Privathospital gør hjertelæger ledige