Danish Crown køber bygninger af konkursramte Kurt Skare

Slagterikoncernen Danish Crown overtager bygningerne fra Skare Meat Packers, der gik konkurs i starten af februar. Det kommer i kølvandet på flere skandaler og negative sager.

Den 1. april rykker en ny ejer ind i bygningerne fra det konkursramte Skare Meat Packers. Danish Crown har købt cirka 14.000 kvadratmeter bygninger og areal på over 120.000 kvadratmeter i Vejen. 

Det skriver fødevareproducenten i en pressemeddelelse. Bygningerne i Vejen ligger knap 20 kilometer fra en af Danish Crowns nuværende afdelinger.

- Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, fortæller Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown.

Store dele af bygningerne er bygget til fødevareproduktion, men Danish Crown overtager ikke produktionsudstyr eller inventar. Hvilken type produktion bygningerne skal huse, ønsker Danish Crown ikke at oplyse

Konkursboet efter Skare Meat Packers' bygninger i Vejen har nu solgt til Danish Crown.
Danish Crown overtager cirka 14.000 kvadratmeter bygninger og areal på over 120.000 kvadratmeter i Vejen.
Foto: Danish Crown

I mandags havde de mere 200 fritstillede medarbejdere i Vejen sidste arbejdsdag. Om der er en ny arbejdsplads for de tidligere Skare-medarbejdere, står endnu ikke fast.  

- Der kan gå op til et år, før vi er klar til at starte produktionen i Vejen, så det er også for tidligt at sige noget om, hvor mange medarbejdere vi får brug for, siger Søren F. Eriksen.

Danish Crowns har syd- og sønderjyske afdelinger i Horsens, Vejle, Kolding, Skærbæk, Aabenraa, Blans, Esbjerg og Holsted.