Genåbningen vækker stor glæde i gågaden i Vejle

For første gang i over to måneder kan de små butikker atter invitere kunderne indenfor til tøjstativerne og skohylderne. Noget man i høj grad glæder sig over i Vejle.

- Hej og velkommen til.

Mange butiksmedarbejdere har siden jul trippet efter at kunne sige denne sætning efterfulgt af det simple spørgsmål:

- Er der noget, jeg kan hjælpe med?

Nu er længslen og ventetiden ovre. I dag kunne flere butikker nemlig igen byde deres kunder velkommen ind bag butiksvinduerne. Blandt andet hos tøjbutikken Poul Iversen Menswear, der ligger i gågaden i Vejle.

- Det er fantastisk. Vi har været så spændt og glædet os rigtig meget til at se kunderne igen, siger indehaver, Poul Iversen.

Flager med afstand

Går man en tur ned gennem Vejle by og kigger op, vil man se, at Dannebrog i dagens anledning hænger og blafrer i vinden fra tværgående stålwirer.

Men den opmærksomme vil også lægge mærke til, at der mellem flagene er afstand. 

Dannebrog hænger kun i hver tredje wire ned gennem Vejle by, da det kun er en delvis genåbning af byens erhvervsliv.
Dannebrog hænger kun i hver tredje wire ned gennem Vejle by, da det kun er en delvis genåbning af byens erhvervsliv.
Foto: Anne Bolding, TV SYD

Der er kun hængt flag op i hver tredje stålwire ned gennem gågaden. De tomme pladser skal nemlig symbolisere, at en del af erhvervslivet i gågaden endnu mangler. Både storcentret Bryggen og de liberale serviceerhverv som frisører og tatovører kan stadig ikke genåbne, og derfor er to tredjedele af stålwirerne altså uden flag. 

- Det er jo ikke en fuld genåbning, da der stadig er nogle liberale erhverv, der mangler, og vores shoppingcenter her i Vejle, Bryggen, har heller ikke åbent endnu. Så når de også får lov til at åbne, hænger vi Dannebrog i alle wirerne, og så er vi klar til den helt store fejring, siger citychef i City Vejle, Andreas Kiis Antonsen. 

Sådan genåbner Syd- og Sønderjylland

Mundbind og få kunder ad gangen 

Der er selvfølgelig stadig regler for, hvordan kunderne skal bære sig ad, når de skal have byttet julegaver eller shoppe lidt nyt til forårsgarderoben. 

Mundbindet skal på, og der skal være to meter mellem hver kunde. Ydermere er kvadratmeterkravet per kunder sat op i forhold til kravene før jul. 

Men ifølge citychefen er byen helt klar til at imødegå myndighedernes anbefalinger og imødekomme kundernes behov.

- Vi har gjort os rigtig umage, og det har butikkerne også, så jeg har egentlig ro i maven over, at det nok skal blive en god oplevelse, selvom der er mange mennesker hernede, siger citychef i Vejle, Andreas Kiis Antonsen.  

Så mange kunder må der være i én butik