Henning henter 1.8 millioner klima-kroner hjem til landsby

Landsbyen Vandel er blevet udvalgt til klimalandsby i Vejle Kommune. Nu skal pengene bruges til at udvikle lokale klimaløsninger.

Henning Nørbygaard har alt mulig grund til at finde det helt store smil frem. Og det gør han også i dag.

I den kommende tid bliver der nemlig sendt 1.8 millioner kroner afsted mod byen vest for Vejle, der giver Henning Nørbygaard muligheden for at udvikle nye lokale klimaløsninger.

- Det er helt fantastisk.

Lyder det kort fra den glade initiativtager, der på vegne af Vandel Udviklingsråd sendte det vindende projekt afsted til Vejle Kommune.

Klima laboratorium

Drømmen hos Henning Nørbygaard er, at Vandel bliver et levende laboratorium, hvor de lokales ideer bliver parret med eksperternes viden. 

Det skal sammen udvikle landsbyen med de godt 950 indbyggere.

Vandel har Danmarks største solcellepark. Den er placeret på den tidligere flyveplads.
Vandel har Danmarks største solcellepark. Den er placeret på den tidligere flyveplads.
Foto: Jacob Schjødt-Pedersen, TV SYD


Flere tilflyttere

Formålet med at satse på at blive klimalandsby skal blandt andet også være med til at lokke flere indbyggere til Vandel.

- Det tror vi på, kan lade sig gøre. Ved at sætte klimatiltagene på dagsordenen kan vi tiltrække flere børnefamilier, der tager klimaet alvorligt, siger Henning Nørbygaard.

Vandel vil gerne have flere til at flytte til landsbyen.
Vandel vil gerne have flere til at flytte til landsbyen.
Foto: Jacob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Vandel kan nu se frem til, sammen med kommunens forvaltning, at arbejde med at realisere nogle af de ambitiøse planer over de næste par år.

Sammen skal det være med til at opfylde Vejle Kommunes klimaplan, der skal skabe en CO2-reduktion på 70 procent inden 2030.

Vejle Kommune Klimalandsby