Østjysk krigsveteran kendt skyldig i dobbeltdrab på forældre

Et enigt nævningeting afgjorde fredag, at 43-årig Balkan-veteran er skyldig i dobbeltdrab og usømmelig behandling af lig.

En 43-årig østjysk veteran er fredag kendt skyldig i dobbeltdrab på sine forældre. Det har et enigt nævningeting ved Retten i Randers fredag afgjort.

Manden, der blev anholdt 12. juli 2016 ved Vonge Kirke nær Vejle, er fundet skyldig i at have slået sine forældre på 69 og 74 år ihjel med en økse i en ejendom ved Uggelhuse nær Randers.

Han er også fundet skyldig i usømmelig omgang med lig ved at have pakket ligene ned i plastikposer og efterfølgende kørt rundt med ligene i forældrenes bil.

quote

Hvis man bruger en økse til at slå forældrene i hovedet med, henholdsvis to og ni gange, så er det ret oplagt, at dem, man slår på, skal dø.

Birgitte Ernst, anklager

Den tiltalte har selv forklaret, at han var psykotisk og handlede i nødværge, da han gik til angreb på sine forældre. Han frygtede, at forældrene ville lade ham tvangsindlægge, sådan som det var sket i 2014.

Men retten afviste argumentet fra den tiltalte om, at han handlede i nødværge, da han gik til angreb på forældrene.

- Der er ikke grund til at antage, at LK (tiltalte, red.) under episoden handlede i nødværge, eller at JK (tiltaltes far, red.) og KK (tiltaltes mor, red.) havde bragt ham i en sådan ophidset tilstand, at dette med rimelighed kunne begrunde, at han reagerede, som han gjorde, lyder det i rettens begrundelse.

Angrebets voldsomme karakter peger ifølge anklagerens opfattelse på, at det var en bevidst handling

- Der er ingen tvivl om, at han i situationen ville slå sine forældre ihjel. Hvis man bruger en økse til at slå forældrene i hovedet med, henholdsvis to og ni gange, så er det ret oplagt, at dem, man slår på, skal dø, sagde anklager Birgitte Ernst i retten. 

Retten skal på onsdag tage stilling til, hvilken sanktion den tiltalte skal idømmes.

Anklageren går på forhånd efter at få ham idømt en anbringelse på en særligt sikret institution for psykisk syge på ubestemt tid.