Oversigt

Vejle-bokser skal bære den olympiske flamme mod Paris

Snart tændes den olympiske flamme i græske Olympia, og her starter faklens rejse mod Paris frem mod sommerens OL.

Først går turen mod Athen, inden flammen skal sejles til den franske kystby Marseille.

Herfra skal den danske bokser Sebastian Terteryan fra den 9. maj sammen med atleter fra de andre EU-lande samt Ukraine bære faklen det første stykke af ruten fra Marseille.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har udpeget Sebastian Terteryan som repræsentant for Danmark.

- Jeg var i chok til at starte med, for jeg vidste ikke, at man som atlet blev udvalgt. Men jeg fik en stor følelse af glæde, og jeg er stolt over at skulle gå med den olympiske ild og repræsentere Danmark på den måde, siger Sebastian Terteryan.

- Jeg håber, at jeg får tid til at nyde det og vil give den gas med at repræsentere Danmark på bedst mulig vis.

Den 22-årige bokser er på nuværende tidspunkt ikke kvalificeret til sommerens OL. Det kæmper han stadig en hård kamp for at gøre. 

Tvillingebror er allerede kvalificeret

Sebastian Terteryans tvillingebror, Nikolai, er også en talentfuld bokser og allerede kvalificeret til OL som første danske bokser siden 2012. De to brødre var dog oprindeligt i samme vægtklasse.

For ikke at kæmpe om samme OL-plads i vægtklassen rykkede Sebastian først en klasse ned og siden to op for nu at kæmpe om en OL-plads i letsværvægt. En manøvre der har været mentalt og fysisk hård, og som man i DIF anerkender.

- Det er noget helt særligt med de to brødre. De lå i samme vægtklasse, og Sebastian rykkede sig væsentligt. Vi ville give Sebastian et skulderklap og et ekstra boost i kampen om at kvalificere sig til OL, siger chefen for den danske OL-delegation, Søren Simonsen.

- Vi ville pege på en atlet, som var aktuel i forhold til det kommende OL, og som stadig har en mulighed for at komme med. Vi synes, at han er en god kandidat, siger Søren Simonsen, der står i spidsen for den danske OL-delegation.

Muligheden for at gøre sin tvillingebror, Nikolai Terteryan, selskab til sommerens OL er fortsat i live. Aktuelt er Sebastian Terteryan til kvalifikationsturnering i Finland. Vinder han sin semifinalekamp lørdag, er han klar til den sidste kvalifikationsturnering i Bangkok i slutningen af maj.

Der er med andre ord stadig et stykke endnu, før han kan booke billetten til OL, men Sebastian Terteryan vil slås til det sidste.

- Det vil være en drøm, der virkelig giver kuldegysninger. Det er det, jeg arbejder på, men uanset hvad, er det allerede nu en succes, at min bror har kvalificeret sig, siger Sebastian Terteryan.

Tirsdag den 16. april tændes den olympiske flamme i græske Olympia. Efter et kort pitstop i Athen sejles faklen over Middelhavet og ankommer til Marseille den 8. maj.