TV der bevæger dig

COVID-19

14 anholdt med falske arbejdskontrakter ved grænsen

En bølge af udlændinge med falske arbejdskontrakter. Det er, hvad Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplever i øjeblikket. 

På en uge er der anholdt 14 personer med falske arbejdskontrakter ved den tysk-danske grænse. Foto: Tue Wettergreen-Paltorp, TV SYD

Opdatering: Artiklen er tilføjet oplysninger fra dagens grundlovsforhør i Sønderborg.

Søndag blev fem bulgarer fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg.

De er sigtet for dokumentfalsk, da de medbragte falske arbejdskontrakter med et dansk pizzeria. 
De fem var tre mænd og to kvinder – alle i trediverne.
De forklarede i retten, at de af en mellemmand var blevet lovet arbejde i Danmark, og at de ikke vidste, kontrakterne var falske. Den ene fortalte, at han ikke skulle arbejde, men bare køre de fire andre til Danmark. Han er blevet varetægtsfængslet i en uge, mens de øvrige er varetægtsfængslede i fire uger.
 
For nogle dage siden blev to andre bulgarer varetægtsfængslet i fire uger – også for at have fremvist falske ansættelseskontrakter.

Ukrainere i grundlovsforhør mandag

Senere søndag anholdt Udlændingekontrolafdeling Vest så syv ukrainere. De var også i besiddelse af falske ansættelseskontrakter og blev mandag eftermiddag ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger. Fem af dem blev sigtet for dokumentfalsk og to for medvirken til dokumentfalsk. Alle nægtede sig skyldige, men kærede ikke varetægtsfængslingen. 
 
På en uge er der altså anholdt 14 personer med den type falske papirer, som skulle bruges til at dokumentere, at de pågældende har et anerkendelsesværdigt formål med indrejse i Danmark
 
-  Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter. Vi holder selvfølgelig fortsat i vores kontroller fokus på, om den tendens fortsætter, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager fra UKA Vest. 

Mest sete på tvsyd.dk