Oversigt

Lego-arving får hæderspris

Thomas Kirk Kristiansen modtager Årets Hæderspris 2023 ved Årets Ejerleder 2023, som er en erhvervspris uddelt af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

- Prisen går i år til en særlig ejerleder-familie som anerkendelse af deres enestående resultater, og som ikke blot har inspireret børn og voksne over hele verden, men som også er et forbillede for ejerledere i dansk erhvervsliv og samfundet generelt, siger Ulrik Ræbild, der er partner og markedsleder i PwC, i en pressemeddelelse. 

Hos Dansk Erhverv ser man stor grund til at fejre den nykårede Hædersprismodtager 2023.

- Familien har formået at bevare og videregive deres passion for leg og læring gennem fire generationer, fra grundlæggeren Ole til hans oldebarn Thomas, og familien er lykkedes med at gennemføre glidende og velplanlagte generationsskifter, der sikrer det langsigtede familieejerskab, udtaler Casper Klynge, der er vicedirektør i Dansk Erhverv.

Thomas Kirk Kristiansen trådte ind i bestyrelsen i Lego i 2007 og blev næstformand i selskabet og formand for Lego Fonden i 2016. 

Hædersprisen

For syvende år i uddeler Landsjuryen for Årets Ejerleder (PwC, Nykredit, Dansk Erhverv, Årets Ejerleder 2022) en særlig Hæderspris i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder, hvor vi anerkender og hædrer en ejerleder i Danmark, som gennem en årrække har ydet en enestående indsats. Hædersprisen går til en ejerleder, som gennem en lang årrække har haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv og er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder:

● Besidder modet til at træffe beslutninger i en omskiftelig verden

● Har ambitionerne og viljen til hele tiden at sætte nye og højere mål og herefter ”drivet” og evnerne til at indfri disse

● Er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder.

Kort fortalt så er modtageren en evig kilde til inspiration for såvel nuværende som næste generation af ejerledere.

Tidligere Hædersprismodtagere er blandt andet Anders Holch Povlsen, Jørgen Mads Clausen og Lars Larsen.

Kilde: PwC