Flere kilometers bilkø ved corona-testcenter skaber problemer i trafikken

Ved corona-testcenteret i Horsens opstår der løbende bilkøer på op til 2,5 kilometer, som skaber problemer i trafikken.

Mandag er der løbende opstået bilkøer på op til 2,5 kilometer omkring Forum Horsens. Bilerne blokerer for trafikken i området og holder i kø for at komme ind til corona-testcenteret, der ligger på Langmarksvej i Horsens.

- Vi har fået at vide, at der er en kø til det permanente testcenter i Horsens, fordi der kommer mange, som ikke har bestilt en tid, og der er mange, som kommer alt for tidligt til deres tider, siger Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør for præhospitalet i Region Midtjylland og har ansvaret for de permanente testcentre.

Testcenteret i Horsens er et af de steder, hvor både personer uden symptomer og personer med symptomer bliver testet. Hvis man ikke har symptomer, skal man bestille en tid i forvejen på coronaprover.dk. Har man symptomer, skal man ringe til egen læge, og derefter kan man også bestille en test.

Mange kommer selvom de ikke har bestilt tid til test. Det skaber køerne.
Mange kommer selvom de ikke har bestilt tid til test. Det skaber køerne.
Foto: Nicolai Reinhold

At bilkøerne kommer netop mandag kan skyldes, at mange har været på ferie den seneste uge.

- Det handler måske om, at folk har været på efterårsferie, og så vil de gerne testes. Det vil vi også gerne hjælpe med, men de skal have bestilt en tid, og så skal de møde til den tid. Man kommer ikke frem i køen ved at komme i god tid, siger Per Sabro Nielsen.

Politiet har flere gange tidligere i dag været ude for at afvikle bilkøen og har en patrulje i nærheden resten af dagen.