Nu kan børn komme ud på legepladsen igen

I Esbjerg Kommune har man valgt at åbne for legepladserne igen, men man venter med at fjerne afspærringer for udendørsfitness.

Nu kan børnene i Esbjerg Kommune se frem til, at turen igen kan gå til den nærmeste legeplads. Kommunen har nemlig meddelt, at de begynder at fjerne de afspærringer, som de satte op i uge 13.

- Mange børnefamilier har savnet det frirum, som legepladserne tilbyder, og med åbning af skoler og dagtilbud mener vi også, at det er forsvarligt at åbne legepladserne", siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen i en pressemeddelelse.

De mange legepladser og udendørs fitnessredskaber blev for tre uger siden lukket af for at forhindre coronavirus i at sprede sig, hvor flere mennesker samledes.

Må vente, hvis der er mange på pladsen

Selvom legepladserne bliver åbnet i denne uge som følgevirkning af, at Danmark gradvist går mod en mere velkendt hverdag, vil der stadig være regler for de besøgende. Derfor vil kommunen sætte skilte op med instruerende forholdsregler.

- Vi skal stadig holde god afstand til hinanden og selvfølgelig sørge for god håndhygiejne under og efter et besøg på legepladsen. Vi skal stadig vise hensyn til hinanden, og hvis man oplever, at der allerede er mange på legepladsen, så er det fornuftigt at vente med et besøg", siger Søren Heide Lambertsen.

Afspærringerne vil stadig gælde for de udendørs fitnessmuligheder, men Esbjerg Kommune vil løbende vurdere, om de også snart kan åbnes.