TV der bevæger dig

COVID-19

Regeringen åbner for besøg på plejehjem og sygehuse

Hvis der lokalt opstår nye smitteudbrud, vil myndighederne kunne genindføre lokale restriktioner på besøg.

De ældre på plejehjemmene i Syd- og Sønderjylland må fra torsdag atter frit få besøg. Foto: TV SYD

Borgere på plejehjem og sygehuse vil fra torsdag den 2. juli frit kunne få besøg både ude og inde, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

I tilfælde af lokale smitteudbrud, som det der for nylig er set i Hjørring Kommune, vil der igen kunne indføres restriktioner.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan komme med både påbud om restriktioner på besøg eller deciderede forbud mod besøg, hvis det bliver nødvendigt.

Siden marts har beboere på landets plejehjem og patienter på sygehuse haft begrænset mulighed for at få besøg for at mindske risikoen for spredning af coronavirus.

Fokus på smittekæder

- Besøgsrestriktionerne blev indført for at beskytte nogle af vores mest sårbare borgere mod coronavirus. Jeg er helt klar over, at det har haft store menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og patienter og deres pårørende, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc.dem.).

- Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for midlertidigt at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang.

Der vil fortsat være stor fokus på at forhindre smittekæder i at opstå, understreger han.

Mest sete på tvsyd.dk