Smitten stiger i tre kommuner

Smittetallet tager i dag et lidt større nyk nedad end de seneste par dage.

677. Så mange personer er indenfor den seneste uge testet positiv med covid-19 i TV SYDs sendeområde, der dækker over Syd- og Sønderjylland, Hedensted og Horsens. 

Det betyder, at antallet af smittede igen i dag er faldende. I går lød smittetallet for området på 691 smittede.

Hvis man kigger lidt nærmere på kommunernes individuelle tal, så er der faktisk også en klar tendens at få øje på. De fleste kommuner falder mere eller mindre i smitteantal, hvor borgerne i Aabenraa kommune står for det største fald med ni færre tilfælde siden i går. 

Det er kun i Esbjerg, Varde og Kolding, at tallene bevæger sig op. Blandt dem er den største stigning sket i Kolding med syv flere smittetilfælde siden gårsdagens tal. 

Fanø og Hedensted er de eneste, der ikke har flyttet sig siden i går, hvor der indenfor den seneste uge er henholdsvis en og 19 smittede med covid-19.

Dagens smittetal

754 på landsplan

Ud af 136.208 prøver er 754 blevet testet positiv på landsplan i løbet af det seneste døgn. Det giver en positivprocent på 0,55.

Ifølge Statens Serum Institut er 725 indlagt, hvoraf 124 er på intensiv og 82 i respirator. 14 personer er døde med covid-19 siden i går.