Smittetal er på sit laveste siden start november

Små svingninger i kommunerne tegner et billede af et marginalt mindre smittetryk.

Vi skal tilbage til den 2. november sidste år for at finde et lavere antal smittede indenfor vores sendeområde. Dengang var der 690 personer, der var testet positiv indenfor en uge, mens dét tal i dag er 691.

Men det er ikke fordi, der overordnet set er sket den store udvikling, hvis man sammenligner med gårsdagens tal. På det tidspunkt lød antallet af smittede på 693.

Tallene fra Statens Serum Institut

Udsving blandt kommuner

En håndfuld kommuner i vores sendeområde forbliver på næsten det samme tal som i går, - det gælder Vejen, Fanø, Billund og Varde - mens andre kommuner har udsving, der går op og ned. 

Positivt ser det ud for Horsens, Kolding og Tønder, der er blandt de kommuner, som oplever de største fald. I Horsens og Tønder er antal smittede med covid-19 faldet med otte tilfælde i forhold til i går. Kolding følger lige efter med syv færre smittede. 

I nogle af kommunerne i den nordøstlige del af vores sendeområde - Vejle og Hedensted - er der sket en stigning på henholdsvis syv og seks flere smittetilfælde sammenlignet med i går. 

Dagens smittetal

Lav positivprocent

Den såkaldte positivprocent har på landsplan ikke været lavere siden den 9. september, hvor den var på 0,60. I dag er den nemlig på 0,61. Det skriver TV2.

Positivprocenten viser, hvor stor en del af dem, som bliver testet, der er positive. I dag er der 879 nye tilfælde af danskere, der er testet positiv med covid-19 ud af 144.510 prøver. 

Antallet af indlagte er faldet med 42 til i alt 703, mens der er sket 28 nye dødsfald.