Søndagens smittetal: Smittestigning fortsætter i Kolding

I Kolding begyndte de at teste op mod 60.000 borgere i går. I dag stiger incidenstallet til 300 pr. 100.000 indbyggere.

Igen i dag stiger smittetallene i Kolding Kommune, der fortsat har landets højeste incidenstal.  Antallet af smittede er 279, mens incidenstallet lyder på 300 pr. 100.000 indbyggere.

Tallene kommer efter, at man i Kolding er begyndt at teste op mod 60.000 borgere helt ned til børn på 2 år. 

Det kan være en del af forklaringen på, at man igen i dag ser en smittestigning, lyder det fra Hans Jørn Kolmos, der er professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet. 

- Hvis man tester mere, så finder man noget mere, det er logisk. Det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at smitten er mere ude af kontrol, lyder det fra ham. 

Men de mange tests løser ikke problemet i sig selv, sagde han til TV2 i går.

- Det er selvfølgelig udmærket at få kortlagt smitten, men vi skal huske, at det jo ikke forbedrer noget i sig selv. Det afgørende er jo, hvad folk gør, når de er testet positive, siger han.

Seks kommuner uden stigning

Smittetallene stiger generelt i flere af de kommuner, som TV SYD dækker. I alt er 696 testet positive med covid-19 indenfor den seneste uge. 

Fanø, Esbjerg, Varde, Billund, Horsens og Vejen er de kommuner indenfor sendeområdet, der i dag kan se sig fri for stigninger i smittetallene fra Statens Serum Institut. Den største udvikling er sket i Horsens, hvor man er gået fra 67 smittede til 60 smittede indenfor en syvdags periode. 

I de otte andre kommuner stiger smitten sammenlignet med gårsdagens tal. Udover Kolding Kommune tager Vejle Kommune det højeste spring med 15 nysmittede siden gårsdagens tal. Derfor lyder dagens smittetal på 79 indenfor de seneste syv dage i Vejle. 

Søndagens smittetal

Status quo i Flensborg

Syd for grænsen holder incidenstallene for Slesvig-Holsten og Flensborg sig på nogenlunde det niveau, man så i går.

Flensborg er gået fra et incidenstal på 177,5 til 173 pr. 100.000 indbyggere, mens Slesvig Holsten holder sig på et noget andet incidenstal på 51 pr. 100.000 indbyggere.