Tysk grænseåbning giver sommerhusudlejere håb om, at Danmark følger trop

Selvom det endnu kun er tyskerne, der har meldt ud, at de vil lave en trinvis grænseåbning, så er der alligevel håb at spore blandt de mange sommerhusudlejere i det syd- og sønderjyske.

Fra den 15. maj åbner tyskerne etapevis grænsen for indrejse fra Danmark til Tyskland.

Og selvom omfanget af åbningen endnu er ukendt, og der endnu ikke er nogle meldinger om, at tyskere må rejse den anden vej, så er den tyske udmelding et skridt i den rigtige retning, mener Hanne Thyssen, der er medejer og administrerende direktør i Danibo Fanø Sommerhusudlejning.

- Da jeg så udmeldingen, fik jeg en kæmpe følelse af håb. Jeg blev positivt overrasket over, at det kom fra tysk side, da jeg havde forventet, at danskerne ville være først, siger hun til TV SYD.

Hanne Thyssen, som også er bestyrelsesmedlem i Feriehusudlejernes Brancheforening, understreger, at hun godt ved, at det tyske tiltag i sig selv ikke hjælper hende og landets andre udlejere, der lige nu savner de mange tyske turister. Men:

- Hvis tyskernes udmelding kan påvirke til en dansk åbning, vil det betyde, at vores tyske gæster igen kan komme i sommerhus hos os. Så skal vi ikke sidde og annullere og annullere og annullere bookinger. Det frustrerer jo vores husejere, lejere og medarbejdere. Ja, det frustrerer rigtig mange i den her situation, siger hun.

Koordinering mellem landene

De tyske turister kan altså endnu ikke besøge de danske sommerhuse, og derfor beder Hanne Thyssen til, at de danske myndigheder vil følge tyskerne og se mod det hårdt ramte turisterhverv i Danmark.

-  Når både Danmark og Tyskland har et stabilt smittetryk, så er mit håb, at der kommer en klar koordinering mellem de to lande, så vi kan få gang i erhvervet igen.

Hun garanterer, at hvis Danmark åbner for nabolandet, så kører de tyske turister ikke forgæves. Hos Danibo Fanø Sommerhusudlejning er der mange ledige sommerhuse.

Det er endnu uvist, hvad omfanget af den tyske grænseåbning indeholder. I morgen onsdag mødes Tysklands forbundskansler Angela Merkel med regeringscheferne for de 16 tyske delstater og forhandler.