Hun måtte bede om hjælp for at komme med – endte med at vinde det hele

Tina Bache vandt ’De grønneste fingre’ foran Jonas Pejstrup i finalen på TV SYD søndag aften.

Efter syv uger blev TV SYD-programmet ’De grønneste fingre’ afgjort søndag aften. I finalen var Tina Bache fra Billund og Jonas Pejstrup fra Årre, som begge havde vundet flere af opgaverne i tidligere afsnit.

Der var altså lagt op til en dyst mellem mestrene.

Opgaven var at lave en blomsterdekoration, som kunne hænge over et bord. En opgave helt efter Tinas hoved, som, allerede før programmerne blev optaget, havde håbet på at lave hængende blomsterdekorationer.

Se alle afsnit af 'De grønneste fingre' lige her

Undervejs i finalen skævede Tina på sin konkurrent Jonas’ dekoration og bekymrede sig. Hun syntes, at hans dekoration var virkeligt flot. Så hun fokuserede sine tanker på at blive færdig med sin egen dekoration.

- Jeg ville ikke se efter Jonas eller de andre. Jeg havde en plan og vidste, hvad jeg ville lave. Så jeg havde næsen i sporet og fokuserede på det, siger Tina.

Da tiden var gået, voterede dommerne. Længere end sædvanligt, tænkte Tina.

quote

Jeg følte mig som total underdog fra den første dag

Tina Bache

Så da de bagefter udnævnte hende som vinder, blev hun glad og overrasket.

- Jeg følte mig som total underdog fra den første dag. Jeg troede virkelig ikke, at jeg ville tage sejren hjem, siger hun.

Da hun talte med sine modstandere i programmet første gang, snakkede de om de mange fester og opgaver, som de havde lavet blomster til. Tina arbejder som chef i Lego-fonden, som uddeler penge til velgørende formål i hele verden. Hun tænkte på, at hun kun havde lavet kontrakter og forretningsmodeller.

Så dagen før optagelserne begyndte, ringede hun til sin mand og sagde, at hun kom hjem næste dag.

Forpustet

Tina meldte sig til ’De grønneste fingre’, efter hun havde set en reklame på tv. Den opfordrede blomsterglade folk til at melde sig til et nyt program på TV SYD.

Hun havde travlt på sit arbejde. Mere end hun plejede. På det tidspunkt arbejdede hun 12-14 timer i døgnet for at afhjælpe covid-19-situationen, og den aften, hun så reklamen, lå hun og pustede ud på sengen.

Hun tilmeldte sig, selvom hun aldrig havde forestillet sig at medvirke i et tv-program.

Tina Baches hjem er fyldt med blomsterdekorationer. Hun er særligt glad for at lave hængende dekorationer, som også var disciplinen i finalen i 'De grønneste fingre'.
Tina Baches hjem er fyldt med blomsterdekorationer. Hun er særligt glad for at lave hængende dekorationer, som også var disciplinen i finalen i 'De grønneste fingre'.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

- Jeg tænkte, at jeg elsker blomster, og der var kun en minimal chance for, at jeg ville se dum ud. Og så elsker jeg det æstetisk smukke i blomsterdekorationer, siger Tina, som måtte bede sin søn om hjælp med at videodokumentere sin kunnen.

Hun husker, at hun som 8-årig sad på forsædet mellem sine forældre i deres bil i 1970'erne. Når hun så blomster i vejkanten, råbte hun højt for at få sine forældre til at stoppe bilen, så hun kunne plukke blomsterne. Det lykkedes af og til.

Hun bruger sin tid med blomsterne til at give sin hjerne ny energi. Det har hun brug for med et krævende job i mange af døgnets timer, fyldt med møder og betydningsfulde beslutninger. Men når hun lader hjernen sysle med blomster, tænker hun ikke på arbejdet. Sådan har det været i mange år for Tina. Det er det, som driver hende.

Det er også en af grundene til, at hun ikke vil gå på pension, når den tid kommer. Hun kan ikke forestille et liv, hvor hun ikke arbejder. Det er for stillestående.

Men hun bruger andet end blomsterbinding til at holde sin hjerne sund. Noget som de fleste ikke bryder sig om.

En hersker i hjemmet

- Jeg elsker at rydde op, siger Tina.

Når det ikke roder i hjemmet, kan hun håndtere kaos og konflikter på sit arbejde. Det giver hendes hjerne ro, når den ved, at kaos ophæves i det øjeblik, hun træder over sin dørtærskel.

Derfor holder hun sit hjem meget ryddeligt. Håndklæder hviler smukt på deres stænger. Bordfladerne er ryddet bortset for nøje udvalgte genstande, som sirligt er placeret. Skabe og skuffer er organiserede med kasser med mærkater for deres indhold. En af kasserne er markeret ’erindring’. Tina bruger ekstra tid på at lave flotte mærkater. I kassen ligger genstande, som har affektionsværdi på grund af en erindring. På hylderne er tøj foldet sammen på en bestemt måde. Mange steder danser levende lys på deres væge.

Tina kan godt lide, at hendes organisering er gennemført. Derfor bruger hun også tid på at lave mærkaterne helt rigtige.
Tina kan godt lide, at hendes organisering er gennemført. Derfor bruger hun også tid på at lave mærkaterne helt rigtige.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

- Det lyder som en lille praktisk opgave, men det er det ikke. Jeg bliver påvirket af de omgivelser, jeg befinder mig i. Det giver energi og overskud at have ro og orden, siger Tina.

Derfor er ansvarsområderne skarpt opdelt i hendes hjem. Hun hersker i huset. Hendes mand hersker i skuret, hvor han blandt andet har sine sager til jagt. Tidligere kom Tina der ikke. Hun kunne ikke holde ud at se rodet.

- Men da min mand sagde, at han gerne ville til Polen på jagt, lavede vi en studehandel. Han tog på jagt, og jeg fik lov til at rydde op i skuret, siger Tina og tilføjer:

- Vi syntes begge, at det var win-win. Selvom det tog tre dage.

De fleste vil nok mene, det er kedeligt at bruge tre dage på at rydde op og organisere et skur. Men ikke Tina Bache.
De fleste vil nok mene, det er kedeligt at bruge tre dage på at rydde op og organisere et skur. Men ikke Tina Bache.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD
Før Tina fik ryddet op, kunne hun ikke holde ud at komme i skuret, fordi hun syntes, at det rodede.
Før Tina fik ryddet op, kunne hun ikke holde ud at komme i skuret, fordi hun syntes, at det rodede.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Det er organiseringen, og at alt har en plads, som tiltaler Tina. Hun husker, hvordan hun måtte hjælpe sin far med at lede efter arbejdsopgaver eller bilnøgler. Det var drænende for hende.

- Sådan skal jeg ikke have det, siger hun.

Men hun skal have titlen som indehaver af de grønneste fingre i Syd- og Sønderjylland, efter hun overraskende sejrede i ’De grønneste fingre’. Hun opererer i en verden af finansielle beslutninger. Men nu stod hun på podiet som vinder i et kreativt fag. Og dét glædede Tina.

- Jeg arbejder hos Lego, hvor mange er kreative. Det er jeg ikke til daglig. Mit arbejde er mere støvet. Så det var dejligt at vise, at jeg også kunne noget kreativt, siger hun.

Til sidst skulle hun fortælle sin mand, at hun havde vundet konkurrencen alligevel. Selvom hun troede, at hun ville ryge ud efter første afsnit.

Hun tror, at han blev lidt stolt af hende.