Eksklusivt klip: EfB-spillere afslører, hvordan træner blev truende før kamp

TV SYD kunne ikke komme med i omklædningsrummet, da Peter Hyballa konfronterede spillertruppen efter påstande om psykisk og fysisk vold. Nu fortæller spillerne deres version.

Spillerne havde sat sig ind i bussen og var klar til at køre afsted mod en vigtig træningskamp mod Vejle Boldklub den 9. juli 2021.

Men lige inden bussen kørte, beordrer Peter Hyballas assistenttræner Maik Drzensla spillerne ned i omklædningsrummet.

Han beder samtidig TV SYD om at slukke kameraet og stoppe optagelserne til dokumentarserien 'Esbjerg fB - Love it or Leave it', men kameraet fortsætter med at rulle.

Ud vandrer spillerne og ned i kælderen på Blue Water Arena, hvor holdet har sit omklædningsrum.

- Jeg tænker: "Hvad skal der ske?", fortæller Nicklas Strunck. 

Nu kan TV SYD fortælle nogle af spillernes version af episoden i omklædningsrummet.

quote

Jeg kan være fuldstændig ærlig og sige, at den dag var kaos. Jeg har aldrig selv oplevet noget lignende.

Nicklas Strunck, Midtbanespiller, EfB

24 timer før spillerne bliver hevet ud af bussen, har B.T. den 8. juli 2021 afsløringer fra anonyme kilder om, at Peter Hyballa skulle have taget fysisk fat i spillere, nevet spillere og verbalt overfaldet spillere med udsagn som: "Du har større bryster end din kone".

Det var bare den første af mange gule nyhedsbjælker med 'breaking news' i danske medier om Esbjerg fB sidste sommer.

Peter Hyballa havde sit første møde med spillerne den 21 juni 2021. Få uger senere kom de første anonyme anklager om fysisk og psykisk vold mod spillere.
Peter Hyballa havde sit første møde med spillerne den 21 juni 2021. Få uger senere kom de første anonyme anklager om fysisk og psykisk vold mod spillere.

Hevet ud af bussen

TV SYD forsøger at komme med ned i omklædningsrummet, men Peter Hyballa og trænerstaben lukker døren.

Hvad der foregår inde bag døren, er en sag mellem spillerne og træneren, fortæller direktør Brian Bo Knudsen, da TV SYD forsøger at komme med i omklædningsrummet.

quote

Det er faktisk en rigtig dårlig situation, og selvfølgelig kan jeg ikke være tilfreds med, at der er den her konflikt

Brian Bo Knudsen, daværende direktør, EfB

Her er spillerne på vej ned i omklædningsrummet, hvor de bliver konfronteret at cheftræneren Peter Hyballa, der ifølge spillerne vil have at vide, hvem der var gået anonymt til medier med historier om ham.
Her er spillerne på vej ned i omklædningsrummet, hvor de bliver konfronteret at cheftræneren Peter Hyballa, der ifølge spillerne vil have at vide, hvem der var gået anonymt til medier med historier om ham.

Men nu løfter et par spillere sløret for, hvad der skete i omklædningsrummet. En dag som Nicklas Strunck husker som "en lortedag".

 - Så kommer Peter Hyballa ind og begynder at spørge, hvad der foregår, og om vi vil fucke hans liv op. Han spørger ind til nogle af spillerne, om det er dem, der har sladret til aviserne, forklarer Nicklas Strunck. 

Målmand Jeppe Høbjerg var også til stede i omklædningsrummet, og han forklarer, at den nye cheftræner var sur. 

- Det var som om, at han var i panik over de ting, der var kommet frem, og han ville have folk til at stå frem, siger han.

Esbjerg fB - Love it or Leave it

I en ny dokumentarserie på TV SYD PLAY følger vi spillerne, ansatte og fans gennem en af de mest kaotiske og mindeværdige sæsoner i klubbens historie.

Serien 'Esbjerg fB - Love it or Leave it' handler om en hel bys forventninger til, at klubben skal rykke op i Superligaen med nye amerikanske ejere i ryggen. Historien blev dog en helt anden.

Du kan se serien på TV SYD PLAY. Serien kommer i 11 afsnit fordelt på tre udgivelsesdatoer (1/9, 8/9 og 15/9).

- Det hele eksploderer

Mens spillerne bliver konfronteret af cheftræneren, er døren lukket, og på gangen står daværende direktør i Esbjerg fB, Brian Bo Knudsen og siger til TV SYD:

- Det er nok ikke en god idé, hvis I stiller spørgsmål, når de kommer ud. Det vil I fandeme fortryde. Jeg siger det kun til jer, fordi lige nu, der eksploderer det, kan jeg høre på det hele.

Og det var også dén fornemmelse, som spillerne sad med inde i omklædningsrummet, hvor Peter Hyballa efter sigende ville have de spillere, som havde været i medierne med historier om ham, til at stå frem. 

- Han er sur, og det forstår jeg godt, men han var truende over for de unge spillere, der jo egentlig bare havde fortalt, hvad der var sket. De var jo helt nervøse, fortæller Nicklas Strunck.

Nicklas Strunck er en af de EfB-spillere, der sad i omklædningsrummet og fortalte om cheftrænerens truende adfærd.
Nicklas Strunck er en af de EfB-spillere, der sad i omklædningsrummet og fortalte om cheftrænerens truende adfærd.

Fornemmelsen var, at Peter Hyballa godt vidste, hvem der havde været i medierne, fortæller Strunck. 

- Han vidste jo nok godt, hvem der havde sagt noget, og så sagde han, at det var deres skyld. Det var en kamp, du havde tabt, for han skulle bare have ret, følte man, siger Nicklas Strunck.

Mødet i omklædningsrummet varede omkring 45 minutter og resulterede i, at holdet kom for sent til kampen mod Vejle Boldklub, som de tabte 5-1. 

- Jeg kan være fuldstændig ærlig og sige, at den dag var kaos. Jeg har aldrig selv oplevet noget lignende. Først skal du sidde og forsvare dig selv i et omklædningsrum, og bagefter skal du gå ud og gøre dit bedste på en fodboldbane, fortæller Nicklas Strunck.

Fire spillere degraderet

Under en time efter mødet i kælderen melder klubben ud på deres hjemmeside, at de har valgt at degradere fire spillere fra førsteholdstruppen til U19-truppen. 

- Det er faktisk en rigtig dårlig situation, og selvfølgelig kan jeg ikke være tilfreds med, at der er den her konflikt, for det har indflydelse på hverdagen for mine spillere og min træner, sagde Brian Bo Knudsen efter mødet.

Brian Bo Knudsen var i sommeren 2021 direktør i Esbjerg fB og skulle håndtere konflikten mellem spillerne og det nye trænerteam med Peter Hyballa i spidsen.
Brian Bo Knudsen var i sommeren 2021 direktør i Esbjerg fB og skulle håndtere konflikten mellem spillerne og det nye trænerteam med Peter Hyballa i spidsen.

Flere spillere fortæller, at de ofte frygtede for, hvad de i Esbjerg fB mødte ind til, da de i sommeren 2021 havde tysk-hollænderen Peter Hyballa i spidsen for den vestjyske fodboldklub.

- Jeg kan huske, at jeg om morgenen inden træning har skrevet med andre spillere om, at man ikke orkede at komme i klubben, siger angriberen Emil Holten, der sidste sommer blev hentet til Esbjerg fB.

Sådan var det også for Nicklas Strunck, der tidligere har spillet i FC Nordsjælland.

- Jeg har aldrig vågnet op før og tænkt: "Fuck, nu skal jeg møde op til træning". Men det gjorde jeg en morgen. Det har været helt uvirkeligt at være i, og jeg ønsker ikke andre skal opleve det, siger han.

Peter Hyballa stoppede som cheftræner i Esbjerg fB 11. august 2021. I dag er Lars Vind cheftræner i klubben, der nu spiller i 2. division.

Vi har på TV SYD forsøgt at arrangere et interview med Peter Hyballa, men han har ikke ønsket at stille op.