Landstræner om manglende EM-afklaring: - Det er frustrerende

Landstræneren for de danske håndboldkvinder er frustreret over, at afklaringen omkring håndbold-EM lader vente på sig.

Utålmodigheden omkring en afklaring om EM i kvindehåndbold breder sig.

Mindre end to uger før det første startfløjt i slutrunden har regeringen og sundhedsmyndighederne nemlig endnu ikke meldt ud, om der kan afholdes EM i håndbold i Kolding og Herning fra den 3. december.

quote

Det er en frustrerende situation at stå i. Vi ved ikke, om vi skal spille.

Jesper Jensen, landstræner og træner for Team Esbjerg

Landstræner for Danmarks håndboldkvinder, Jesper Jensen, er frustreret over situationen.

- Det er en frustrerende situation at stå i. Vi ved ikke, om vi skal spille. Den protokol, som DHF har lagt frem, er mega stram, den nærmer sig slet ikke noget af det, vi har i Champions League eller i den danske liga. Alligevel kan vi ikke få grønt lys fra regeringen, siger Jesper Jensen, der til daglig også er træner for Team Esbjerg.

Han henviser til den coronaprotokol, som Dansk Håndbold Union (DHF) har udarbejdet, og som beskriver afviklingen af mesterskabet i detaljer.

Jesper Jensen, der mandag tager på træningslejr med håndboldlandsholdet, forklarer, at uvisheden også er begyndt at påvirke det sportslige.

- Det sætter nogle spor rent sportsligt. Man kan være helt i tvivl, om det overhovedet bliver til noget, og motivationen om at spille om en pokal er større, når man ved, man skal spille om den, lyder det fra landstræneren.

DHF fortsætter forberedelserne

Efter et krisemøde søndag meldte DHF ud, at forbundet fortsætter arbejdet med at forberede EM, selvom der endnu ikke er meldt noget ud fra regeringens side.

Hvis man skal nå at blive klar, hvis det pludselig viser sig, at slutrunden må afholdes, bliver forbundet bliver nemlig nødt til at fortsætte forberedelserne, lyder det fra DHF's formand.

- Vi har udviklet en omfattende corona-protokol, der udstikker nogle meget stramme retningslinjer for vores håndtering af mesterskabet, men vi mangler fortsat at få grønt lys fra regering og myndigheder. Nu kan vi ikke vente længere, og derfor må vi arbejde videre til det modsatte er bevist, sagde DHF's formand, Per Bertelsen, tidligere søndag.