Retssag begynder: 22-årig tiltalt for sex-krænkelser mod mere end 150 unge piger og kvinder

Der er sat 30 retsdage af til sagen, der ventes afsluttet i løbet af december.

Tirsdag kl. 10 begynder retssagen mod en 22-mand fra Varde-området, som er tiltalt for at have begået digitale seksuelle krænkelser og overgreb mod mere end 150 unge piger og kvinder. Sagen finder sted ved Retten i Esbjerg over 30 retsdage. Der ventes dom i sagen i løbet af december.

Ifølge det 68-sider lange anklageskrift har den 22-årige mand benyttet sig af grooming, der er et begreb, som dækker over, at en person, typisk en mand, kontakter et barn eller et ungt menneske gennem sociale medier.

Typisk vil børnene og de unge komme til at blotte sig ved at sende intime billeder, som senere vil blive brugt af gerningsmanden til at afpresse dem. Den 22-årige skulle have brugt de sociale medier Snapchat og Yubo til at skabe en relation til pigerne. 

Det fremgår desuden af anklageskriftet, at mange har nægtet at følge den 22-åriges seksuelle ønsker på trods af at være blevet truet med offentliggørelse af private fotos.

Anden groomingsag kører nu

For tiden kører en anden groomingsag ved Retten i Esbjerg, hvor en 34-årig mand fra Bramming er tiltalt for overgreb mod 111 mindreårige drenge fra hele landet.

Sagen kører som nævningesag, og der ventes at falde dom i sagen den 18. november.

Det hele begyndte, da en bekymret far en aften i april 2018 troppede op på politigården i Esbjerg for at fortælle om den samtale mellem hans 13-årige søn og den tiltalte, han havde overhørt.

Planen var, at drengen skulle onanere foran manden, havde faren hørt. En halv time senere stod civilklædte betjente klar til at anholde manden, da han steg ud af sin bil for at møde den 13-årige dreng, som var ankommet på løbehjul.