Borgmester: Havneudvidelsen skal stoppes

Onsdag var Fanøs Borgmester på Christiansborg for at udtrykke sin bekymring over, at Esbjerg Havn vil udvide markant.

På Fanø er de bekymrede.

Derfor var Fanøs borgmester, Alternativets Sofie Valbjørn, samt formanden for kommunens Erhvervs-, natur og teknikudvalg, konservatives Christian Lorenzen, onsdag taget til Christiansborg.  

Her skulle de til møde med Folketingets Miljøudvalg.

quote

Det, der går tabt, er den unikke natur, som Vadehavet består af. 

Sofie Valbjørn, Borgmester for Fanø Kommune, Alternativet

Årsagen er Esbjerg Havns planer at udvide med én million kvadratmeter. Fanø Kommune er bekymrede for, at det kan gå ud over Vadehavet. 

- Det, der går tabt, er den unikke natur, som Vadehavet består af. Vadehavet er både beskyttet af vadehavsfredninger, der er Natura 2000-områder, det er Nationalpark Vadehavet, og det er Unesco verdensarv, siger Sofie Valbjørn og fortsætter:

- Det er nogle ret heftige prædikater, der er på Vadehavet. Det er der af en grund. Det er meget skrøbelig, unik og særlig natur ikke bare i en dansk størrelsesorden, men også internationalt set, siger borgmesteren.

Der er blevet lyttet

Kommunen har blandt andet sendt breve til EU og Unesco, der er er FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab. Nu håber borgmesteren så, at Folketingets Miljøudvalg tager kommunens bekymring seriøst.

- Min fornemmelse er, at miljøudvalget nu har lyttet til vores bekymringer. De har stillet nogle spørgsmål til deres rolle som politikere, og hvordan sagen har relevans på et nationalt niveau, udover vores kommunale niveau. Det er min fornemmelse, at de har lyttet til det og vil tage det med videre i forhold til ministeren, siger Sofie Valbjørn.

Så hvad håber du på, at der sker i sagen?

- Jamen jeg håber, at havneudvidelsen bliver stoppet, siger Fanøs borgmester.