Oversigt

Betalingsparkering ved Fanøfærgen skaber stor utilfredshed

Fanø Kommune blev i sidste uge orienteret om, at Molslinjen vil indføre betalingsparkering på p-pladserne i Esbjerg ved Fanøfærgen. Og det er en udmelding, som har skabt stor utilfredshed på Fanø.

Det fortæller kommunens borgmester, Frank Jensen (RV), til TV SYD.

- Det er en dårlig idé, fordi det får nogle ret uheldige konsekvenser for borgerne og øen. Der er mange, der har valgt at bo på Fanø og samtidig kan arbejde på den anden side. Vi har også 300 borgere, der kommer den anden vej, og de får en ekstra omkostning, udover det de i forvejen betaler for færgen, siger borgmesteren.

Borgmesteren er bekymret for, hvad det vil betyde for fremtiden og samtidig den grønne omstilling, hvis man tager bilen med over på øen og ikke cyklen.

Molslinjen forklarer, at de gerne vil have færgedriften tilbage i balance og har været i dialog med Fanø Kommune, men de har ikke kunne nå til enighed. 

- Vi ser os nødsaget til at gøre dette, fordi vi ikke har kunne opnå enighed med Fanø. Det skyldes det politiske klima på Fanø, som gør det meget svært at navigere i, siger Jesper Maack. 

På mandag mødes parterne for at diskutere fremtiden for betalingsparkeringen.