Politiet ransager vognmands kontorer for beviser på menneskehandel

Politiet har tirsdag eftermiddag og aften gang i en ransagning af kontorerne hos Vognmandsfirmaet Kurt Beier A/S i Padborg.

Politiet har hele tirsdagen været på aktion i Padborg hos Kurt Beier Transport i Padborg, hvor 22 filippinske og fire srilankanske chauffører frivilligt er taget med på stationen for at afgive forklaring.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der sammen med en række andre myndigheder deltog i aktionen. 

Med til aktionen har været  Aabenraa Kommune, Brand & Redning Sønderjylland, Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen. 

De ser blandt andet på, om arbejds- og opholdstilladelser har været på plads. 

Politiet kigger på, om reglerne for menneskehandel er overtrådt. 

- Vi er lige nu i gang med en ransagning af kontorer og administration i vognmandsfirmaet her i Padborg for at afdække, hvad der er foregået, og om der er tale om menneskehandel, siger politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdelingen under Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Det er politiets og de øvrige deltagende myndigheders umiddelbare opfattelse, at der er konstateret forhold - som sammenholdt med de foreløbige forklaringer fra chaufførerne - giver anledning til yderligere undersøgelse.

Færdige med afhøringerne

- Vi er nu færdige med afhøringerne af de udenlandske chauffører, ligesom vi er færdige med en ransagning hos virksomheden. Nu skal vi have skabt et overblik over det materiale, vi har, som skal indgå i den videre opfølgning og efterforskning, oplyser politiinspektør Brian Fussing tirsdag aften klokken 21.30.

Han tilføjer, at politiet fortsat arbejder ud fra en mistanke om, at menneskehandel kan have fundet sted -  men det er endnu for tidligt at sige, hvad efterforskningen til sidst vil ende med.