Så kummerligt boede de udenlandske chauffører

Råt kød og madvarer mellem beskidte skummadrasser og vasketøj har angiveligt været hverdag for en gruppe chauffører i Padborg.

- Meget kritisable.

Sådan beskriver 3F-formand Kim Brandt over for TV SYD forholdene for de op mod 200 udenlandske lastbilchauffører, der ifølge Fagbladet 3F har boet i overdækkede anhængere i Padborgs transportområde, indtil det blev ryddet tirsdag formiddag.

Chaufførerne har ifølge fagbladet tjent 15 kroner i timen og kørt transporter rundt i Europa og Danmark på alle tidspunkter af døgnet på 18-timers vagter.

Billedmateriale, som Fagbladet 3F har skaffet, og TV SYD er i besiddelse af, viser angiveligt, hvordan chaufførerne levede sammen på meget få kvadratmeter.

På billederne kan man blandt andet se, hvad der må formodes at være råt kød i et fad, beskidte skummadrasser, vasketøj på snor, snavsede vanddunke og primitivt og nedslidt campingudstyr til madlavning. Du kan se nogle af billederne i videoen øverst i artiklen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har tirsdag været på aktion i Padborg hos Kurt Beier Transport, der ifølge Fagbladet 3F har huset chaufførerne.

Politiet beskriver forholdene for chaufførerne som ”meget spartanske” og kontrollerer nu, om de har været så kummerlige, at der kan være tale om overtrædelse af reglerne for menneskehandel.

DERFOR KØRER FILIPPINSKE CHAUFFØRER I DANMARK