Ny ledelse skal genoplive konkursramt teater

Det konkursramte Fredericia Teater genopstår som Fredericia Musicalteater og har nu fået ny direktør og ny teaterdirektør.

Fanen blev holdt højt, men pludselig var kassen tom.

Det hæderkronede Fredericia Teater gik sidste år konkurs, men nu genopstår teateret til efteråret med en ny ledelse bestående af en ny kunstnerisk leder og en ny administrerende direktør. 

quote

Vi kan alle sammen ønsketænke, at vi straks kommer tilbage til det, der var, men det kommer ikke til at ske lige nu.

Ole Justesen, administrerende direktør i Fredericia Musicalteater

- Jeg er taknemmelig for at stå i spidsen for det team, der skal rejse musicalteatret og give publikum muligheden for igen at opleve den magi, siger Ferry Hogeboom, der skal være Fredericia Musicalteaters kunstneriske leder.

Han kommer fra Holland og har arbejdet med musicals gennem flere år både som performer og gennem sin teatervirksomhed, der producerer musicals gennem The Dutch Academy of Performing Arts. 

Den 41-årige Ferry Hogeboom bor i dag i Holland, men flytter til Fredericia til sommer for at blive den nye teaterdirektør i Fredericia Musicalteater.
Den 41-årige Ferry Hogeboom bor i dag i Holland, men flytter til Fredericia til sommer for at blive den nye teaterdirektør i Fredericia Musicalteater.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Ny direktør holder styr på økonomien

Fredericia Teater havde flere succesfulde musicalforestillinger i løbet af 2010’erne og millionstore overskud, men svingende billetindtægter og corona-aflysninger betød, at teatret gik konkurs i marts sidste år. 

quote

På sigt skal vi lave noget helt sublimt. Lige nu er vi lidt bagud.

Ole Justesen, administrerende direktør i Fredericia Musicalteater.

En af deres største succeser var ’Shu-bi-dua – The Musical’, som solgte 180.000 billetter. Den forestilling vender tilbage til efteråret, når Fredericia Musicalteater åbner for publikum, men det nye teater bliver ikke som det gamle.

- Man må krybe før man kan gå, og vi bliver nødt til at holde os inden for de rammer, der er. Vi kan alle sammen ønsketænke, at vi straks kommer tilbage til det, der var, men det kommer ikke til at ske lige nu, siger Ole Justesen, der er den nye administrerende direktør i Fredericia Musicalteater. 

Ole Justesen er den nye administrerende direktør i Fredericia Musicalteater.
Ole Justesen er den nye administrerende direktør i Fredericia Musicalteater.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Svært at finde de konkrete visioner

Medarbejderne, der mistede arbejdet sidste forår, kommer ikke alle sammen til at kunne vende tilbage til teatret, fortæller Ole Justesen.

Mandag mødtes den nye ledelse med teatrets ansatte, og den største udfordring bliver, hvad Fredericia Musicalteater fremadrettet kommer til at tilbyde teatergængerne.

- Hvad der vil komme af repertoire fremadrettet, kan jeg ikke sige i dag. På sigt skal vi lave noget helt sublimt. Lige nu er vi lidt bagud, men vi vil lave nyskabende teater, som har en stor kvalitet, siger Ole Justesen.