Oversigt

Odinsgårds beboere skal have frit valg

Haderslev Kommune er kommet et skridt nærmere løsningen på, hvordan den fremtidige drift af Odinsgård kan tage sig ud.

Beboerne på bostedet skal selv kunne vælge, om de ønsker at deres støtte på botilbuddet Odinsgård kommer fra kommunen, en privat, eller en helt tredje aktør.

Det blev tirsdag besluttet på et møde i Social- og Handicapudvalget.

Odinsgård har været i vælten siden TV 2 den 1. november viste dokumentaren 'Operation X - Nødråb i Natten', der dokumenterede omsorgsvigt af beboere på bostedet.


- Et flertal ønsker sig at Odinsgård fortsætter med at være et kommunalt tilbud, men der er også en relativ stor procentdel, der peger på, at de ønsker sig et privat botilbud, fortæller Lene Bitsh Bierbaum (V), der er formand for Social- og Handicapudvalget.

- Der bliver nu udarbejdet et udbudsmateriale, som kommer til at lægge til grund for, at den fremadrettede drift på Odinsgård delvis kan varetages af anden aktør.

Lene Bitsh Bierbaum, formand for social- og handicapudvalget, Haderslev Kommune
Foto: Sari Vangbæk Thyssen, TV Syd

Formanden kan ikke give et præcis tidspunkt på, hvornår den færdige driftsmodel kan stå klar. Det er nemlig usikkert, hvor lang tid udbudsrunden kommer til at tage. Hun peger på, at det kan tage op til et år.

Og selvom det har lange udsigter, betyder det ikke, at kommunen hviler på laurbærrene indtil da.

- Vi er dagligt i kontakt med både de pårørende og Forvaltningen, sådan at vi hele tiden er på jagt efter at sikre, at vi har de bedste vilkår for de mennesker, der bor på Odinsgård, og det gør vi også fremmod, at Odinsgård er et andet sted, end det er i dag.

Både Socialdemokratiet og DF stemte begge imod forslaget om at sende dele af driften af Odinsgård i udbud.