18-årige tager til prinsefest med deres erhverv solidt i baghånden

Det er fællesinteressen for håndværket, som Amalie Frostholm Tønder og Anders Svanborg-Pedersen tager med sig, når de skal til prins Christians fødselsdagsfest for Hedensted Kommune.

Arbejde og fritid hænger tæt sammen for de to 18-årige, der er blevet udvalgt til at skulle til prinsefest på Christiansborg Slot, når prins Christian holder fødselsdagsfest den 15. oktober.

quote

Jeg ville da ønske, jeg bare kunne komme i arbejdsbukser og t-shirt, men det går nok ikke

Anders Svanborg-Pedersen

Og arbejdet kommer også til at fylde, når de to repræsentanter for Hedensted Kommune tager til bal.

- At en lille bondepige ude fra landet kan få lov til at være med til bal på slottet, det var en mulighed, jeg blev nødt til at prøve, siger Amalie Frostholm Tønder, der er ved at læse til landmand.

Opkaldet om, at netop de var blevet udvalgt, kom også bag på Anders Svanborg-Pedersen.

- Det var da rimelig uventet, at det lige blev mig, men jeg glæder mig da. Jeg er tømrer til hverdag, og det kommer jeg også til at tage med til festen, siger Anders Svanborg-Pedersen, der er tømrerelev og til dagligt arbejder hos en tømrermester i Hornsyld.

Vil vise deres egen vej

Sammen med repræsentanter fra de øvrige 98 kommuner i Danmark samt rigsfællesskabet og Sydslesvig kommer de to 18-årige fra Hedensted Kommune til at fejre prinsens 18-års fødselsdag i oktober.

quote

Jeg har nogle veninder, der synes, jeg skal kombinere en gallakjole med et par cowboystøvler

Amalie Frostholm Tønder

Det vigtigste for de to inviterede fra Hedensted er, at erhvervet og erhvervsuddannelserne også er repræsenteret til festlighederne.

- Jeg synes da, det ville være ærgerligt, hvis nogen gik med en lyst til at være tømrer, men endte med bare at tage gymnasiet, fordi det er det deres venner gør og så bliver helt skoletræt af det, siger Anders Svanborg-Pedersen.

Amalie Frostholm Tønder er ved at uddanne sig til landmand, og hun håber at kunne bidrage med lidt ny indsigt i erhvervet til prins Christians fødselsdag i oktober.
Til hverdag arbejder Amalie Frostholm Tønder som elev på en gård ved Nørre Snede, hvor hun også er med til at vise landbruget frem.
Foto: Privatfoto

Det var også passionen for arbejdet, som fyldte mest i ansøgningen for både Anders og Amalie.

- Jeg mente, jeg ville være en god ambassadør for landbruget, der får en hel del kritik. Der er mange unge landmænd, der er nytænkende, klar på en grøn omstilling og lytter til politikere og befolkningen, siger Amalie Frostholm Tønder, der har planer om at læse videre til dyrelæge, når hun har færdiggjort sin uddannelse som landmand.

Til galla i arbejdstøj?

Selvom sikkerhedssko og kansashabit er en del af hverdagen for de to 18-årige, har de dog begge overvejet andre muligheder for deres beklædning til gallafesten.

- Jeg har nogle veninder, der synes, jeg skal kombinere en gallakjole med et par cowboystøvler, men det er jeg ikke helt frisk på. Jeg vil dog helst have nogle grønne og blå farver, der præsenterer landbruget, siger Amalie Frostholm Tønder.

Anders Svanborg-Pedersen har ikke fået indkøbt sit tøj til festen endnu, men han har dog en idé om, hvordan det ender.

- Jeg har tænkt lidt over det. Det bliver nok et jakkesæt i en mørk farve. Jeg ville da ønske, jeg bare kunne komme i arbejdsbukser og t-shirt, men det går nok ikke, siger han.