Ankestyrelse ophævede eller hjemviste 51 procent af kommunes sager
Hedensted Kommune havde et dårligt år i 2022, hvad sagsbehandling angår. Af de sager, der endte i Ankestyrelsen, der er højeste instans på det sociale område, blev 51 procent omgjort eller hjemvist.
Opdatering 30. november 2023: Det fremgik tidligere af artiklen, at Hedensted Kommune tabte 51 procent af deres sager. Det var dog ikke tilfældet. Ankestyrelsen afgjorde, at ud af 43 sager blev 21 stadfæstet. Fem sager blev omgjort. 17 sager blev hjemvist, hvilket betyder, at Ankestyrelsen ophæver Hedensted Kommunes afgørelse og sender den tilbage til kommunen, som skal lave en ny sagsbehandling. Artiklen er opdateret.
- Det er jeg meget ked af, vi har ikke været der for borgerne, og vi skal øve os i at kommunikere og forstå lovgivningen, siger Merete Skovgaard-Jensen, formand, Udvalget for Læring, Venstre, Hedensted.
- Men vi er blevet 20 procent bedre i forhold til sidste år, og det skal blive endnu bedre, siger udvalgsformanden.
Hun har dog også en abe at sende videre og det til Folketinget.
- Vi er underlagt nogle meget rigide krav til registrering. Vi skal veje bleer, lave nøjagtige søvnskemaer og skal på kroner og øren gøre rede for, hvad forældrene tjener. Jeg ville ønske, at man på det social område gjorde som med folkeskolen, hvor man sætter skolen mere fri og sanerer i de mange regler, så der bliver mere plads til individuelle løsninger, fortæller Merete Skovgaard-Jensen, formand, Udvalget for Læring, Venstre, Hedensted Kommune.