Seks spørgsmål - ét svar: Minister kaldes i samråd

Folketingsmedlem finder det uacceptabelt, at miljøministeren ikke kan svare på "nemme" spørgsmål. Nu kaldes ministeren i samråd.

Christian Rabjerg Madsen (S) stillede for knap en måned siden seks spørgsmål om opdræt af sølvlaks til miljøminister Esben Lunde Larsen. Nu svarer ministeren så folketingsmedlemmet fra Kolding med samme svar på alle seks spørgsmål, og det imponerer ikke Christian Rabjerg Madsen.

- Det er uacceptabelt, at ministeren på fire uger ikke kan få overblik over en relativt simpel sag om tilladelser, siger han til TV SYD og fortsætter:

- Nu kalder jeg ministeren i samråd for at få kastet lys over sagen.

quote

Det er uacceptabelt, at ministeren på fire uger ikke kan få overblik over en relativt simpel sag om tilladelser.

Christian Rabjerg Madsen (S)

Christian Rabjerg Madsen er sit partis miljøordfører og samtidig næstformand i miljø- og fødevareudvalget, hvor samrådet vil finde sted.

Baggrunden for spørgsmålene er sagen fra Hedensted Kommune, hvor Hjarnø Havbrug er beskyldt for at opdrætte sølvlaks uden tilladelse. Et af spørgsmålene lyder: ”Kan ministeren bidrage til at kaste lys over, hvorvidt Hjarnø Havbrug har de rette tilladelser til at opdrætte sølvlaks?”

Ministeren svarer: "Miljø- og Fødevareministeriet har iværksat en afklaring af hvilke tilladelser, der kræves for opdræt af sølvlaks. Det forventes, at endelig besvarelse af spørgsmålet kan oversendes medio januar 2018."

- Jeg kalder det et ikke-svar. Ministeren kan ikke engang svare på blot nogle af spørgsmålene, selvom han har haft den fornødne tid til det, siger han. 

Christian Rabjerg Madsen forventer, at samrådet kan finde sted hurtigst muligt. Det vil sige lige inden jul eller umiddelbart først i januar.

TV SYD har foreholdt miljøminister Esben Lunde Larsen kritikken fra Christian Rabjerg Madsen, der dog ikke ønsker at kommentere sagen.

Spørgsmål og svar