Simon Kjær tager fornem pris

Simon Kjær blev fredag hædret for sine præstationer i 2021.

2021 var et specielt år for det danske herrelandshold i fodbold, hvor store følelser kom i spil, store præstationer blev leveret og sammenhængskraften mellem herrelandsholdet og befolkningen fik en genfødsel.

2021 er på mange måder året, der bliver ved med at give - i hvert fald for Simon Kjær fra Lund.

For fredag aften kunne landsholdsanføreren nemlig modtage prisen som årets mandlige fodboldspiller 2021 foran landsholdskammeraterne Joakim Mæhle og Pierre-Emile Højbjerg.

Det skete til Sport 2021, hvor også årets kvindelige fodboldspiller blev fundet. Her løb Signe Bruun med prisen.

Et hæderkronet år

Det forgangne år var muligvis det bedste, Simon Kjær har haft i sin fodboldkarriere.

Det sagde han i hvert fald selv op mod årsskiftet til Ekstra Bladet.

Nogle af de højdepunkter, som Simon Kjærs 2021 bød på, var en EM-semifinale, toppræstationer for klubholdet AC Milan, og ikke mindst det mod han sammen med holdkammeraterne udviste, da Christian Eriksen faldt om i Parken.

Det gjorde også, at den blonde dansker tidligere i 2021 blev kåret som årets fodboldspiller i verden af det engelske medie The Guardian, ligesom han blev kåret som verdens 18. bedste mandlige fodboldspiller til Ballon d'Or - verdens fineste individuelle fodboldpris.

Derfor er fredagens pris kun det seneste skud på stammen af hæder, der er gået i Kjærs retning.

Det er anden gang i karrieren, at Simon Kjær vinder prisen, der gives af Dansk Boldspil-Union, Spillerforeningen og Hessel Hire. Det skete første gang i 2009.