Virksomheder reklamerer ulovligt

Vejle Kommune har påbudt flere virksomheder at fjerne store reklameskærme. Kommunen mener, virksomhederne reklamerer ulovligt.

Flere virksomheder har langs Fredericiavej i Vejle ulovlige reklameskærme opstillet. Det vurderer Vejle Kommune.

Skærmene med reklamer er monteret på trailere, som bliver flyttet rundt efter behov. Vejle Kommune mener ikke, det overholder lokalplanen. Dit Bilhus er en af de virksomheder, der har stillet trailere med reklameskærme op på pladsen ud mod Fredericiavej. Kommunen har sendt et påbud til Dit Bilhus om at fjerne reklameskærmene.

Vejle Kommune mener, der er flere områder i lokalplan 142, der blandt andet gælder for Fredericiavej, som skiltningen ikke overholder. Dit Bilhus har sat tre skilte op, men i lokalplanen står der, at der kun må være ét fritstående skilt per ejendom.

I påbudet skriver kommunen også, at skilteformen er i strid med lokalplanen. Skiltene er en digital skærm, og i lokalplanen står der, man ikke må skilte med reflekterende eller gennemlyste skilteflader. Det er kun logo og skrift, der må være gennemlyste, og lys i skiltningen skal være stationært og ikke bevægeligt. Reklameskærmen skifter mellem forskellige reklamer. 

Hos Dit Bilhus mener man ikke, at skærmen er ulovlig. Dit Bilhus har ikke ønsket at udtale sig til TV SYD, men til Vejle Amts Folkeblad siger indehaver og administrerende direktør, Nancy Øe, at hun ikke mener, virksomheden skilter ulovligt, da det er et indregistreret køretøj, og det må derfor gerne stå der.

Vejle Kommune har sendt samme påbud til McDonalds, der ligger ud til Fredericiavej.